eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Ők nyerik az Eb-t Kemény Dénes szerint

Ők nyerik az Eb-t Kemény Dénes szerint

Az olasz csapatot tartja az Európa-bajnokság legfőbb esélyesének Kemény Dénes.

Az egész Európa-bajnokságon lényegesen jobban játszanak az olaszok. Szerintem itt bárkinél, de a spanyoloknál mindenképpen. Az olaszokra mindig az volt a jellemző, hogy biztonságos védekezés mellett ha találnak egy gólt, akkor az kizárt dolog, hogy kapjanak. Ehhez képest azt kell mondjam, hogy önmagukat meghazudtoló módon – nem is tudok olyan játékost mondani, aki ne játszana jól – kicsit miránk emlékeztetnek, a magyarokra, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtja.

A másik mérkőzésen a torna talán legnagyobb meglepetése született eddig, az izlandiak haza küldték Angliát. Mondta többször is, hogy kedveli az angol válogatottat, szomorú nagyon?

Hát, azért nem vagyok szomorú, mert hozzászoktattak. Én nagyon szeretem az angol focit, a válogatottat, mindig naiv módon drukkolok nekik, hogy na majd ez akkor most másképp lesz. Most is azt vártam, hogy a sok nagyszerű játékos egyszer végre méltóan fog futballozni egy világversenyen, és esetleg érmet vagy aranyat nyer – mert képesek lennének rá. De az, hogy az angol csapat csalódást okoz a híveinek – és köztük vagyok én is – ehhez már annyira hozzászoktam, hogy most Izlandtól esik ki, vagy 11-esekkel mondjuk egy erős csapattal, teljesen mindegy, így vagy úgy, általában kiesik.

Mennyi erő maradhat Izlandban? Meddig juthatnak?

Szerintem ha valami van bennük, az az erő. Tényleg ritkán mennek el az ellenfél kapujáig, de tegnap is érdekes volt, amit mondott a riporter, hogy gyakorlatilag szinte minden lövésük eltalálta a kaput. Tehát ténylegesen tudják, hogy mi az a kevés esélyük ami van, azt meg megpróbálják kihasználni, mert ugye csak abból lesz gól ami kapura megy – ez egy régi törvény. Az angolok lőttek negyvenet kapura, és abból a 11-esen kívül talán kétszer kellett védjen a kapus. Izland nagyon tisztában van azzal, hogy mik az esélyei, és azt csinálja borzalmas lelkesedéssel, óriási erővel, de hát most nehéz dolguk lesz a franciákkal.

Nyolc csapat van benn. Mondana végső tippet?

A pillanatnyilag látottak alapján a papírforma az olasz aranyat mutatja. Az olaszok azért tudnak is nyerni, már nyertek jó néhány világversenyt Eb-t vagy vb-t, de általában nem a papírforma szokott győzedelmeskedni. Mondom a portugált, mert az nekünk nagyon fölértékelné a szereplésünket, meg is érdemelnénk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×