eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lemondott az angol szövetségi kapitány

Lemondott posztjáról Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 2-1-re kikapott Izlandtól a franciaországi Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

A 68 éves edző szerződése lejárt, miután az angolok kiestek az Európa-bajnokságról, de a közelmúltban kijelentette, hogy szívesen maradna a posztján. A nizzai mérkőzés után azonban változtatott álláspontján.

"Szerettem volna még két évig maradni, azonban gyakorlatias ember lévén tudom, hogy eredménykényszerben vagyunk. Most van itt az ideje, hogy átadjam a helyemet valaki másnak, hogy felügyelje ennek a fiatal, sikeréhes és rendkívül tehetséges játékosokból álló társaságnak a fejlődését. Fantasztikusak voltak, mindent megtettek, amit kértem tőlük" - mondta Hodgson.

Az angol szövetség (FA) vezetői hétfő esti közleményükben kifejtették: csalódottak a kiesés miatt, és támogatják Roy Hodgson döntését, vagyis elfogadják a lemondását.

Greg Dyke, az FA elnöke már korábban kijelentette, hogy a tapasztalt tréner csak akkor folytathatja a munkát, ha legalább a negyeddöntőig eljut csapatával a kontinenstornán.

Anglia százszázalékos teljesítménnyel jutott ki az Európa-bajnokságra, amelynek csoportkörében Oroszországgal 1-1-es, Szlovákiával 0-0-s döntetlent játszott, Walest pedig 2-1-re legyőzte.

Hodgson irányításával 2012 óta 56 mérkőzést játszott a válogatott, ebből 56-ot megnyert és csak nyolcat veszített el.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×