Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szélesi szerint nem lehet gond az erőnléttel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lehet gond a franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar labdarúgó-válogatott erőállapotával Szélesi Zoltán másodedző szerint.

"Bernd Storck szövetségi kapitány olyan felkészülési programot állított össze, hogy ne legyen gond magas intenzitású meccseket játszani rövid időn belül. A szakvezető ugyanakkor jó érzékkel pihentette a sárga lapos játékosokat a portugálok elleni utolsó csoportmeccsen, ez pedig a frissítésben is szerepet játszik, mert a rotáció a csapat erőállapotának jót tett" - mondta Szélesi, aki hozzátette, minden feltétel adott olyan tesztek elvégzéséhez is, amelyek egyértelműen megmutatják, ki mennyire fáradt.

Fotó: MTI

Az egyenes kieséses szakaszról kifejtette, veszélyesebb az adott meccs alakulása, mert itt már nincs lehetőség javításra egy következő összecsapáson. Ugyanakkor kiemelte, minden csoportmeccsre hasonlóan készültek fel, az volt a fontos, hogy nem szabad hátrányba kerülni.

"A belgák kerete erősebb, magasan kvalifikált futballisták alkotják, ez senki számára nem lehet kérdéses, de ha ugyanazt a csupaszív játékot tudjuk nyújtani, amit eddig, akkor olyan nagy félnivalónk nincs. Persze az ellenfelet tisztelni kell" - mondta a soron következő riválisról a szakember, aki megjegyezte, nagyjából sejtették, hogy őket kapják. Ugyanakkor hozzáfűzte: ami a csapaton múlt, azt megtette, hiszen veretlenül csoportelső lett, arra viszont nem volt befolyása, hogy kit kap ellenfélnek a következő körben.

Szélesi elmondta, Juhász Rolanddal nem beszéltek Belgiumról, hiába játszott ott hét évet az RSC Anderlecht színeiben, mivel ő a válogatott védője, a szakmai munkát pedig a stáb végzi. A felkészülésről annyit elárult, nagy hangsúlyt fektetnek a befejezésekre, mindenféle szögből és távolságokról próbálkoznak a játékosok az edzéseken és azt sulykolják beléjük, ha nincs más megoldás, lőjék át a védelmet.

Kleinheisler László az MTI érdeklődésére nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy bekerült a L'Equipe francia sportnapilapban az Eb csoportkörének válogatottjába, és reményét fejezte ki, hogy sok ilyen lesz még pályafutása során. A Werder Bremen középpályásáról Szélesi azt mondta, hogy "irgalmatlan lövőerővel" rendelkezik, de az elmúlt meccseken hiányzott a próbálkozásaiból a precizitás.

"Jólesett ez a pihenés, de azért kicsit rossz is volt a padról nézni a meccset. A srácok azért így is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Így kell játszani a továbbiakban is és meg kell nyerni minden meccset" - mondta a 22 esztendős játékos, aki kihagyta a portugálok elleni mérkőzést.

Storckról beszélve megemlítette, hogy nála került a nemzeti együttesbe és első meccsén máris meg tudta hálálni neki a bizalmat. Szerinte nagyszerű edző a német szakvezető, aki sokat beszélget a játékosaival és erősíti bennük a pozitív gondolatokat.

Arra az újságírói kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges 11-es párbajra, Priskin Tamás úgy fogalmazott, nem volt még erre mód, mivel a csütörtök a regenerálódás jegyében telt, míg Kleinheisler szerint ilyen gyakorlásra biztosan sor kerül majd a következő tréningeken.

A belgákat illetően mindketten kifejtették, hogy péntek délelőtt már megkezdődött az elemzésük. Priskin szerint nehéz találkozó lesz a vasárnapi, amelyen Belgium a favorit, ugyanakkor a magyarok már megmutatták "bármikor bárki ellen" képesek meglepetésre, ezért "egyenlő esélyekkel kezdődik majd a meccs".

A Slovan Bratislava csatára saját szerepéről úgy nyilatkozott, csatárként örülne, ha sikerülne betalálni, de a legfontosabb a csapat sikeressége.

"A lényeg, hogy nyerjünk, ha az én gólommal, akkor nagyon fogok örülni, ha máséval, akkor is" - jelentette ki Priskin, akit nem zavar a dél-franciaországi hőség. Mint azt megjegyezte, nyáron ez várható, illetve ellenfélnek is ugyanolyan meleg van.

Priskin a múltat firtató kérdésre úgy reagált, büszke az Aranycsapatra és eredményeire, de "a múltból nem lehet megélni", illetve úgy vélekedett, hogy nehéz a két korszakot összehasonlítani. Szerinte mindenesetre jó úton jár a mostani válogatott.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. A nyolcaddöntős mérkőzését pedig vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.