eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Két magyar szurkolót állítottak elő a szerdai meccs után

Két magyar szurkolót állítottak elő a francia hatóságok a magyar válogatott szerdai meccsét követően, azóta mindkettőt elengedték - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az egyik előállított szurkoló ellen megbánást tanúsító viselkedése miatt nem emeltek vádat, a másikat csak figyelmeztetésben részesítették, így ügyükben a konzuli szolgálatnak további teendője nincs.

A szerdai mérkőzés után öt esetben kellett ideiglenes útlevelet kiállítaniuk - közölte, hozzátéve: a mobil konzuli egység továbbutazik a válogatott következő pályára lépési helyszínére, Toulouse-ba.

A szombati marseille-i meccs után őrizetbe vett és hathónapos börtönbüntetésre ítélt magyar szurkolót a hatóságok engedélye alapján ma meglátogatja a konzul, aki folyamatos kapcsolatban áll az érintett ügyvédjével és a családjával is - mondta.

Szijjártó Péter kiemelte: az Európa-bajnokság nyilvánvalóan célpontja a terroszervezeteknek, amelyek fel akarják hívni a figyelmet magukra, ezért a fokozott óvatosság rendkívül indokolt. Ezért kérték a regisztrációt a szurkolóktól a konzuli szolgálatnál is, és több mint 11 ezren ezt meg is tették - mondta.

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter hozzátette: semmit sem lehet kizárni, sok fenyegetés érkezett a bajnokság előtt, ezért mindenképpen felkészültnek kell lenni.

A osztrák tárcavezető egyúttal gratulált a magyar válogatott "nagyszerű teljesítményéhez", és azt mondta, bár az osztrák szurkolók többet reméltek, szép munka volt eljutnia az osztrák csapatnak az Európa-bajnokságra.

Szijjártó Péter óriásinak nevezte, hogy vannak még olyan ügyek, amelyek úgy egységbe kovácsolják a nemzetet, mint a magyar csapat szereplése, és remélhetőleg ez kitart még egy ideig.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×