eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Franciaország a magyar-portugál után

„Őrült mérkőzés” – számos francia sportkommentátor ezekkel a szavakkal jellemzi a szerdai magyar-portugál találkozót.

„Őrült mérkőzés” – számos francia sportkommentátor ezekkel a szavakkal jellemzi a szerdai magyar-portugál találkozót, sőt a tekintélyes balliberális Le Monde című napilap szakújságírója egyenesen az Európa-bajnokság eddigi legérdekfeszítőbb meccsének titulálta azt.

„Ki gondolta volna, hogy a csoportmérkőzések közül a Magyarország-Portugália összecsapás lesz a legizgalmasabb?”- tette fel a kérdést a szerda esti 3-3-as döntetlent követően a Le Monde sportújságírója, majd így folytatta: „ a magyarok vakmerőségének és Cristiano Ronaldo tehetségének köszönhetően a lyoni Stade des Lumieres-ben helyet foglalt nézők kilencven percnyi őrült játékot élvezhettek végig.”

A legtöbb francia sportkommentátort természetesen a szerintük gyengélkedő, az osztrákok elleni büntetőt kihagyó Ronaldo teljesítménye, illetve a portugál csapat sorsa érdekelte, így nem meglepő, hogy a mérkőzést követően a francia média leginkább azt hangsúlyozta, hogy Portugáliának sikerült továbbjutnia. A már említett Le Monde úgy vélte például, hogy Cristiano Ronaldo „megmentette” csapatát a magyarokkal szemben.

A portugálokon van a fő hangsúly a Le Point című liberális hetilapban is, de itt az újságíró külön kiemeli, hogy a magyarok mind jól szervezett védelmükkel, mind pedig lendületes támadójátékukkal Portugália egyenrangú ellenfeleinek bizonyultak. Sőt, a szerző aláhúzza, hogy a végeredmény akár 4-3 is lehetett volna a magyarok javára, ha Elek Ákos lövése nem pattan ki a kapufáról.

A l'Equipe című sportnapilap úgy véli, a portugáloknak „fájdalmas küzdelmet” kellett folytatniuk a magyarok ellen továbbjutásukért. Az újság szerint az első félidőben a magyaroknak sikerült elbizonytalanítaniuk a portugálokat, akik Nani által végül csak a 42. percben tudtak egyenlíteni.

„Komplexus nélküli magyarok” – így jellemzi a válogatottat a Le Figaro című jobboldali napilap sportújságírója, hangsúlyozva, hogy az Európa-bajnokság meglepetéscsapata csaknem hibátlan teljesítménnyel zárja csoportmérkőzéseit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×