Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dénes Tamás: Mikor hisszük el végre, hogy jó csapatunk van?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Senki sem számított erre a szép sikerre, és végre el kell hinnünk, hogy jó csapatunk van - mondta Dénes Tamás labdarúgó szakíró, az InfoRádió munkatársa a magyar-portugál meccset méltatva.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy erre senki sem számított, ennyit senki sem remélt. Nagyon sok minden elhangzott már azzal kapcsolatban, hogy a magyar válogatott milyen szép sikerrel zárta a csoportszakaszt. Gondoljunk arra, hogy Wales mellett a magyar válogatott szerezte a legtöbb gólt a csoportmérkőzéseken, erre sem számított senki” – mondta Dénes Tamás labdarúgó szakíró, az InfoRádió munkatársa.

Hozzátette: a portugálok nagyon el voltak keseredve és annak sem örülnek, hogy a horvátokkal kell játszani, mert a horvátok nagyon jó benyomást keltettek a spanyolok ellen, viszont így viszonylag könnyű ágra kerültek.

„A magyar csapat sem került nehéz ágra, de természetesen most már minden találkozó nehéz. Gondoljunk bele: a walesi, a belga, az északír és a magyar válogatott közül az egyik csapat Európa-bajnoki elődöntőt fog játszani.

Arra a kérdésre, mi várható a Belgium elleni meccsen, Dénes Tamás úgy válaszolt:

„Az ember csak kapkodja a fejét. Nem lehet a realitásból kiindulni, amikor mindenki a föld fölött jár. A belga válogatott nagyon erős és jó játékosaik vannak, de a portugálokat is erősnek tartottam. Egészen bámulatos, hogy Bernd Storck minden húzása bejött. Ebből a találkozóból nem lehetett volna többet kihozni annál, minthogy a magyar válogatott csoportelsőként végezzen” – fogalmazott a szakíró.

Mint mondta, az is fontos volt, hogy azok a játékosok, akik korábban sárga lapot kaptak, pihenhettek és nem szereztek újabb büntetést.

„A realitás nyilván nem azt mondja, hogy a belga válogatott ellen esélyesként lépünk pályára. De éppen arról beszéltünk a sajtóközpontban a találkozó után, hogy mikor hisszük el végre, hogy jó csapatunk van? A portugálok elleni mérkőzésen is folyton arra gondoltunk, hogy a portugálok mindjárt fordítanak és baj lesz, de nem lett baj, sőt ha Elek Ákos kapufája bemegy, akkor még nyerhettünk is volna. De ne legyünk telhetetlenek” – hangsúlyozta Dénes Tamás.

A sportszakíró kiemelte: egy olyan csapat ellen játszott 3-3-at a magyar válogatott, amelyet Cristiano Ronaldo vezetett.

„Ha a statisztikákat vesszük: az 1982-es világbajnokság Salvador elleni találkozóját leszámítva két gólt ilyen fontos tornán legutóbb Novák Dezső szerzett 1964-ben, csoportelső pedig legutóbb 1962-ben volt. Álom ez az egész” – mondta Dénes Tamás, labdarúgó szakíró, az InfoRádió munkatársa.