eur:
393.2
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Tombolnak a drukkerek Magyarországon

Ezrek ünnepelnek Budapest belvárosában szerda este, a Magyarország-Portugália Európa-bajnoki mérkőzés után, a forgalmat több főközlekedési úton is leállították.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítóinak jelentése szerint lezárták a Margit hidat, a tömeg a Nagykörúton vonul a belváros felé, sokan a magyar válogatottat ünneplő rigmusokat skandálnak.

A Erzsébet térről is tömeg indult el az Astoria és a Nyugati pályaudvar felé, a Károly körutat elfoglalták a szurkolók, akik folyamatosan tapsolnak. Leállt a tömegközlekedés.

Az autósok és a buszok is dudálással csatlakoznak a szurkolók ünnepléséhez, folyamatosan hallatszik a "ria, ria, Hungária!". A Deák téren petárdák is robbantak.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a Nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Margitsziget között leállt a villamosközlekedés, a 9-es, a 26-os busz terelve közlekedik, a 15-ös és 115-ös, a 105-ös busz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 78-as troli sem közlekedik egy-egy szakaszon.

A Nagykörúton több örömittas szurkoló felmászott a Wesselényi utcai villamosmegálló tetejére.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el szerdán Lyonban Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×