eur:
395.27
usd:
372
bux:
66249.23
2024. április 16. kedd Csongor

Magyarország csoportelső!

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a portugál csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az F csoport utolsó fordulójában, ezzel megnyerte a négyesét.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, és így Horvátországgal csap majd össze a 16 között.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig - a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve - egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt.

Gera Zoltán az Európa-bajnokságok történetének második legidősebb góllövője - közölte az UEFA. Gera 37 éves és 62 napos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×