eur:
394.37
usd:
370.62
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Kemény Dénes: nyílt sisakkal kell kimenni és vagányul játszani

A szurkolónak az a dolga, hogy a játékvezetőre mindenképpen haragudjon, ugyanakkor egy jó edző és egy jó csapat a saját hibáival foglalkozik és csak előre néz. Ezt tették a 88. percig a játékosok is és meg is lett az eredménye – értékelte a magyar-izland mérkőzést az InfoRádió állandó szakértője, Kemény Dénes. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette: ha most az angol csapat megveri a szlovákot, akkor az általunk kiprovokált öngól a csapat továbbjutását jelentheti.

A magyar csapat portugálokkal szembeni esélyeivel kapcsolatosan Kemény Dénes azt mondta: a portugálok nagyon döcögnek, ami nem jó jel, mert ilyenkor magába száll mindenki és elképzelhető, hogy felszakad belőlük egy nagyon jó játék.

„Most már végképp igaz az, amit már az izlandi meccs előtt is mondtam: nyílt sisakkal kell kimenni és meg kell próbálni őket megverni. Ha már eddig is nem így játszottunk volna, akkor a csapat valószínűleg már itt sincs” - hangsúlyozta Kemény Dénes.

Úgy vélte, a magyar csapat most gyakorlatilag már elérte azt, amiért ideutazott, hogy továbbjusson a csoportból és szerinte most már tényleg felszabadultan, bátran, vagányul kell játszani.

Azzal kapcsolatban, hogy sokan spekulálnak: biztosan jó-e, ha győzelemre játszik-e a válogatott, hiszen ha győz, valószínűleg a nagyon erős belga válogatottal kerül szembe, ha viszont veszít, vélhetően egy könnyebb ellenféllel találkozik, Kemény Dénes azt mondta: azt tapasztalta világversenyeken, hogy „aki taktikázgat, aki sunnyog, az a végén rácseszik. Ezért úgy kell játszani, ahogy tudunk”.

Mint mondta, azt el tudja képzelni, mert hosszú egy ilyen világverseny, hogy ha a mai angol-szlovák mérkőzés számunkra kedvezően végződik, akkor néhány fontos játékost kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszatnak a portugálok ellen, mert előre kel nézni. De aki nekifog úgymond ellenfelet válogatni és aszerint szándékosan gyengébb eredményt ér el, mint amit tudna, az nem szokott jót hozni.

„Ami pedig a ma esti mérkőzéseket illeti: azt hiszem, az a legjobb, ha drukkolok a walesnek, mert az lenne a legjobb mindenkinek, ha az orosz csapat tovább már nem futballozna ezen a bajnokságon. Nyilván sportemberként sajnálom az orosz játékosokat, de borzasztó dolgok történtek a stadionon kívül. Az sem lenne szerencsés, ha az UEFA-nak fenn kellene tartania a felfüggesztett kitiltását, mert olyan nem volt még a foci történetében, hogy egy csapatot a szurkolói miatt kizárnak egy világversenyről, ez további bonyodalmakat kreálna. Úgyhogy az lenne a legjobb mindenkinek, ha az oroszok a mai nappal elköszönnének az Eb-től. Az angol-szlovák meccsen meg drukkolnunk kell” - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×