eur:
394.24
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ez várható a foci Európa-bajnokságon

A megszokottnál több múlik a szurkolók viselkedésén Bordeaux-ban, a Horvátország-Spanyolország mérkőzésen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának keddi utolsó fordulójában, amelyben a törökök a csehekkel találkoznak Lens-ban.

A horvát drukkerek csapatuk mindkét eddigi meccsén randalíroztak, a törökökkel szemben 1-0-ra megnyert első összecsapáson fáklyákkal és petárdákkal dobálóztak, majd befutottak a pályára. Múlt pénteken, a Csehország elleni találkozón hasonlóan viselkedtek, illetve össze is verekedtek egymással, emiatt négy percig állt a játék, a folytatásban pedig a horvát játékosok kiestek a ritmusból, a csehek így az utolsó pillanatokban egyenlítettek, s 2-2-es döntetlent értek el.

Az európai szövetség (UEFA) ezekkel az incidensekkel kapcsolatban vizsgálatot indított, s hétfőre ígért tájékoztatást ennek eredményéről.

Ha a horvátok nem akarnak izgulni a harmadik helyezettek rangsorolásakor, egy pontot mindenképp szerezniük kell a százszázalékos teljesítménnyel első, címvédő spanyolokkal szemben. Utóbbi együttes szurkolói szintén érintettek voltak néhány incidensben, három spanyol drukkert Nizzában vettek őrizetbe, mert neonáci molinók voltak náluk, másik három szimpatizánssal szemben pedig azért jártak el a rendőrök, mert pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba a törökök ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen.

Ivan Rakitic, a horvát válogatott középpályása igyekezett a spanyolok elleni mérkőzésről nyilatkozva a futballra koncentrálni, de megjegyezte, hogy a csehekkel játszott találkozón megzavarta őket a saját szurkolóik által elkövetett rendbontás.

"Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, tartunk az egyéni képességeiktől és a csapategységüktől is" - jelentette ki az FC Barcelona légiósa. "Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk a saját játékunkat játszani ellenük, s el kell érnünk, hogy ne futballozhassanak nyugodtan."

A spanyolok nyilvánvalóan meg akarják nyerni a csoportjukat, hogy a nyolcaddöntőben egy csoportharmadik együttes ellen léphessenek pályára, ehhez viszont már egy döntetlen is elég nekik. Ha Vicente del Bosque csapata kikapna a horvátoktól, akkor az E csoport győztesével, azaz Olaszországgal találkozna a 16 között.

A D csoport másik keddi mérkőzésén a pont nélküli törökök az utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni, ha ugyanis legyőzik Csehországot, még lehet esélyük a csoportharmadikok közül bejutni a nyolcaddöntőbe.

"Van valami ebben a török válogatottban, ami mindig jelen van, mégpedig az, hogy az utolsó pillanatig küzdünk" - nyilatkozta a védő Gökhan Gönul, s hozzátette: az utolsó meccsükre hagyták a döntést, s talán most úgy tűnik, hogy nem sok esélyük van a továbblépésre. "Megteszünk mindent, ami csak tőlünk telik, s reméljük, hogy egy kis szerencsével le tudjuk győzni a cseheket."

A sérült Tomas Rosicky nélkül felálló cseh válogatott játékosai ugyanakkor vélhetően nagy önbizalommal lépnek pályára, miután 2-0-s hátrányból pontot mentettek a horvátok ellen.

A csehek egy győzelemmel négy ponttal zárnák a csoportkört, s vélhetően jó helyzetbe kerülnének a továbbjutást illetően.

A horvátok és a spanyolok eddig öt mérkőzést játszottak egymással, 1-1 horvát siker és döntetlen mellett három spanyol győzelem született. A cseheknek és a törököknek ez lesz a 20. összecsapása, az eddigi 19 meccsen 12-szer a csehek, négyszer a törökök nyertek, háromszor pedig döntetlenre végeztek a felek.

Mindkét találkozó 21 órakor kezdődik kedden, a spanyol-horvát mérkőzésen Kassai Viktor negyedik játékvezetőként dolgozik majd.

D csoport, 3. forduló:

kedd:

Horvátország-Spanyolország, Bordeaux 21.00

Csehország-Törökország, Lens 21.00

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Spanyolország 6 pont, 2. Horvátország 4, 3. Csehország 1, 4. Törökország 0

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×