eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Kemény Dénes: csalódás, hogy óvatosak a csoportmeccsek

Az osztrákok elleni mérkőzés második félidejének játékstílusát kellene továbbvinnie a magyar csapatnak, ha győzni akar holnap Izland ellen - véli az InfoRádió állandó szakértője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

- Kezdjük is gyors értékeléssel, csütörtökön az angolok győztek a walesiek ellen, többen azonban megint nem remekeltek, a cserecsatárok góljai kellettek a sikerhez, aztán itt volt a gól nélküli német-lengyel mérkőzés, hogyan értékeli az összecsapásokat?

Ahhoz képest, hogy olyan kedves nekem az angol csapat, nagy csalódás volt a 2:1-es meccs. Lényegesen gyengébbnek láttam, mint a német-lengyel 0:0-ásat, holott ha az ember csak hallja az eredményeket, azt gondolja, hogy két brit csapat 2:1-es mérkőzést játszott és izgalmas. Nem igazából a klasszikus angol bajnoki, lelkes futballt lehetett látni. Lehet, hogy ezekben a brit csapatokban azért benne van az 50-60 mérkőzéses klubszezon, a játékosok a legtöbbet ott játszanak év közben. Eléggé lanyha mérkőzés volt, szerencséjük volt az angoloknak a végén a győzelemmel, mondom ezt annak ellenére, hogy ünnepeltük a kisfiammal Sturridge győztes gólját. Beleillik ez az eddigi Eb-meccsekbe, mindenki egy kicsit csalódott, nagyon szorosak a meccsek, a leggyengébb csapatok óriási erőfeszítésre kényszerítik a menőket. Talán ez a csoportmeccsek óvatossága.

- Ma az olaszok a svédekkel, a horvátok a csehekkel, a spanyolok a törökökkel játszanak, mi, magyarok pedig a szombati Izland elleni mérkőzésre készülünk. Hogy látja, mit kell tenni az utolsó egy-másfél napban, hogy minél jobb állapotban legyenek a játékosok?

Miután túlestünk az első meccs bemutatkozásán, ráadásul nagyszerű élménnyel, egészséges önbizalommal kell kimenni, és ezért olyan játékos edzések kellhetnek - mert ilyenkor az ember nem taktikázhat, a meglévő eszközök tárházát használja - a minél jobb szerepléshez, ami kicsit oldja a feszültséget, másrészt megtartja azt az önbizalmat, amit megszerzett a csapat az első meccsen. Nincs kockáztatni való, akkor sem történik tragédia, ha ez a meccs döntetlen lesz. Én nyílt sisakkal megpróbálnám továbbvinni az osztrákok elleni második félidős játékot, és azzal legyőzni Izlandot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×