Dénes Tamás: mindhárom csütörtöki meccsnek van emlékezetes pillanata

Infostart
2016. június 17. 11:21
Az északír válogatott 2-0-ra legyőzte tegnap az ukrán csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésén. Az angol válogatott 2-1-re nyert a walesi csapat ellen, a Németország-Lengyelország rangadó gól nélkül ért véget. A meccseket az InfoRádió helyszínen tartózkodó futballszakírója, Dénes Tamás elemezte.

Szinte mindegyik találkozón akad olyan momentum, amelyet még napokkal később is emlegetni fogunk – foglalta össze Dénes Tamás.

Mint mondta, az angolok hátrányba kerültek a Wales elleni találkozón egy olyan szabadrúgásból lőtt góllal, amelyet nyugodtan háríthatott volna a kapus, ha nem inkább a saját hálójába üti a labdát. Utána az angolok kockáztattak, és bejöttek a cseréik is. Az angolok a kilencvenedik percben is egy cserejátékos góljával tudtak végül nyerni. Ez azt jelenti, hogy a csoport élére ugrottak, a walesiek pedig még egyáltalán nem biztosították a helyüket a legjobb 16 között, holott a félidőben úgy nézett ki, hogy 6 pontjuk lesz és megváltják a helyüket a folytatásra.

„A másik mérkőzés előtt az ukránok kicsit esélyesebbnek tűntek, de az északírek jobban alkalmazkodtak a körülményekhez. Egy olyan találkozón nyertek, amelyet kis időre félbe is szakított a játékvezető a jégeső miatt, nagyon ritkán lehet mostanában ilyet látni” - mondta Dénes Tamás. Hozzátette, ezzel az ukrán válogatott az első csapat, amely búcsúzik a franciaországi Európa-bajnokságtól.

A német-lengyel mérkőzést a futballszakíró nem értékelte rossznak.

"A németek nem tudták feltörni a lengyelek védelmét. A 0:0 egyik csapatnak sem rossz, mindkettő tovább fog jutni a csoportból "– fogalmazott.

Az InfoRádió helyszínen tartózkodó Eb-szakértője szombati magyar mérkőzésről azt mondta, reméljük, a mi napunk lesz a holnapi.

„Mindenki nagyon bizakodik. Úgy tűnik, a válogatott jó passzban van. Egy kicsit az fura – mármint szokatlan -, hogy egy mérkőzés előtti edzéssel problémák lehetnek. Itt az az általános szokás, hogy a csapatok megnézhetik a pályát, a talaját a mérkőzés előtt, ez most nem így lesz, a magyar válogatott ugyan ránézhet a pályára, meg persze az izlandi is, de csak szemmel verheti, mert olyan rossz állapotban van a Velodrom gyepe, hogy nem lehet ott edzeni. Túlságosan sok eső érte és túlságosan sok mérkőzést játszottak rajta. Nem számítottak rá, hogy ilyen idő lesz ezen az Eb-n” - mondta Dénes Tamás.

A válogatott összeállításáról a futballszakíró azt mondta, úgy tűnik, csak az utolsó pillanatokban tudhatunk majd biztosat, azt azért sejteni lehet, hogy Fiola Attila továbbra is sérült.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás: mindhárom csütörtöki meccsnek van emlékezetes pillanata
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást