eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
„Kétségtelen, hogy a magyar válogatott az Eb-re való”

„Kétségtelen, hogy a magyar válogatott az Eb-re való”

Minden várakozást felülmúl, hogy jelenleg a magyar válogatott áll legjobban csoportján belül a franciaországi futball Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádió helyszínen tartózkodó szakújságírója. „A tegnapi nap után már nem lehet arról beszélni, hogy a magyar válogatott átvitt értelemben jogosan van-e az Eb 24-es mezőnyében vagy sem. Ez a csapat ide való” - jelentette ki az InfoRádió futball szakújságírója.

„Elmondhatatlan, fantasztikus, félelmetes. Ha fogadnék a futball-lépésekre – mint ahogy nem teszem –, korábban biztosan nem tettem volna fel nagy pénzt arra, hogy az első kör után mindössze három csapat lesz a mezőnyben, amelyik egynél nagyobb gólkülönbséggel tudta nyerni az első mérkőzését, ez pedig a német, az olasz és a magyar válogatott. Aki ezt előre megjósolja, az hihetetlenül nagy vátesz” - fogalmazott Dénes Tamás.

„A játékosok azt mondták, hogy hittek előre a sikerben, érezték, hogy meg lehet fogni az osztrákokat. Mégis azt láttam rajtuk valahol, hogy első körben ők maguk sem tudják feldolgozni ezt a sikert. És tulajdonképpen az, hogy a magyar válogatott kétpontos előnnyel áll a csoport élén az első kör után, ez minden várakozást felülmúl. A mérkőzéskép alapján a győzelem abszolút megérdemelt” - véli az InfoRádió helyszínen tartózkodó szakújságírója.

Hozzátette: nyilván óriási dolog és minden várakozást felülmúló győzelemmel kezdeni azt jelenti, hogy jobb helyzetben van a rajthoz képest a magyar válogatott, de az útnak még csak egy szakaszát tette meg.

„A következő mérkőzés az izlandi kulcsmérkőzés lesz – ez nyilván nem csak egy üres mondás. Ha a válogatott tudna pontot szerezni az izlandiak ellen – ami egyébként semmivel sem lesz könnyebb, mint az osztrákok legyőzése –, akkor valóban már továbbjutó helyen állna a magyar csapat” - jelentette ki a szakújságíró.

„Kétségtelen, hogy a magyar válogatott az Eb-re való”

A meccs után a magyar szurkolók nagy része már számolgatott, és azt nézte a térképen, hogy a csoportelsőként továbbjutó csapat majd hol fog játszani. De ennyire még ne szaladjunk előre az időben.

Dénes Tamás úgy véli, hogy az izlandiak elleni találkozó nagyon fontos, és jó lenne, ha azon úgy lenne túl a magyar válogatott, hogy a portugálok ellenin már tulajdonképpen tényleg csak az a tét, hogy melyik továbbjutó helyen tud majd lépni.

A szakújságíró szerint a portugálok gyengébben játszottak – megítélésem szerint – kedden a vártnál, ennél a csapatuk lényegesen többet tud majd, és nyilván azt is tekintetbe kell venni, hogy a magyar csapat nem fogja ugyanebben az összeállításban végigjátszani mind a három mérkőzését. Most a kapitánynak fontos feladatot jelent nyilvánvalóan az, hogy bizonyos problémákat megoldjon.

Kifejtette: „hivatalos hírt még nem kaptunk róla, de ott voltunk a vegyes zónában, és láttuk, hogy Fiola Attila eljött a találkozóról. Azt gondolom, hogy az szinte kizárható, hogy a következő mérkőzésen játszani fog. Reméljük, hogy a portugálok elleni találkozóra esetleg felépülhet, ez pedig azt jelenti, hogy az eddig kiválóan és stabilan működő védelmet át kell szervezni.”

Franciaországban az Eb alatt minden nap annak a válogatottnak a színeivel világítják ki az Eiffel-tornyot amelynek aznap a legtöbbször említik a nevét, vagyis amelyik leginkább a figyelem középpontjában áll. Kedden ez a magyar válogatott volt, vagyis piros-fehér-zöld színeket kapott az Eiffel-torony. És a nemzetközi sportsajtó is a magyarokról és a magyar válogatottról ír.

„A tegnapi nap után már nem lehet arról beszélni, hogy a magyar válogatott átvitt értelemben jogosan van-e az Eb 24-es mezőnyében vagy sem. Ez a csapat ide való” - jelentette ki az InfoRádió futball szakújságírója.

„Nagyon régen nem beszéltek ilyen pozitív kontextusban a magyar válogatottról nagy tornán. Nyilván a pórselejtező után jó volt a magyar csapat sajtója, de ez más, ez egy Európa-bajnokság, ahol valamilyen egészen félelmetes érzés volt újságírónak, szurkolónak lenni, ahogy ott álltunk egy nagy tornán és a magyar himnuszt játszották, a magyar játékosokért szurkolhattunk” - mondta Dénes Tamás.

„Az, ahogy a magyar csapat a találkozó után odament a lelátó legnagyobb részét elfoglaló magyar szurkolótáborhoz, és elénekelték együtt a himnuszt, egészen felemelő érzése volt” - számolt be az InfoRádió helyszínen tartózkodó szakújságírója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×