Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így írnak a külföldi lapok a magyar győzelemről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyar meglepetésről és osztrák rémálomról írnak a keddi meccsről szóló külföldi összefoglalók.

A BBC emlékezetes magyar győzelemről számolt be, mint írják: kiváló munkamegosztással, szervezettséggel és minőségi játékkal nyerte meg a magyar csapat első szereplését az Európa Bajnokságon. A portál azonban azt is kiemelte, hogy az osztrákok a mérkőzés 28. másodpercében majdnem megszerezték az EB-k történetének leggyorsabb gólját.

A Guardian szerint míg a magyarok számára álom-kezdéssel indult a torna, a nagy reményekkel érkező osztrákoknak rémálommá vált a meccs. Az orgánum rámutat, hogy az első gólt szerző Szalai Ádám 2014 októbere óta nem rúgott gólt a válogatott játékosaként, de a portál kiemeli Király Gábor, Dzsudzsák Balázs és Kleinheisler László játékát is, akiről úgy fogalmaz: okos mozgásával és intelligens passzaival állandó fenyegetést jelentett az osztrák kapura.

A Eurosport.com nem várt sokat a 44 év után az Európa-bajnokságra visszatérő magyar csapattól, ám úgy látta, hogy Bordeaux-ban tökéletesen vitték végig játékukat.

Az Index gyűjtése alapján Pep Guardiola korábbi kijelentésére utalva, hogy a Bayern München istene Alaba, aki a tegnapi meccsen nem sokat tudott tenni az osztrák válogatott győzelméért, a goal.com felteszi a kérdést: „ki mondta, hogy Isten mindenható?"

A francia Le Figaro az Eb első meglepetéséről írt, mivel előzőleg Ausztria volt a meccs abszolút esélyese, sőt az Európa Bajnokság meglepetéscsapataként is beszéltek róla, de a magyarok tökéletesen indították a tornát.

A szintén francia Le Monde ugyancsak meglepetésről számolt be és a győzelem vélt politikai hatásairól írva úgy fogalmazott: "az eredmény felélénkíti majd Orbán Viktor miniszterelnököt".

Magyarország sokkolta Ausztriát - ezt a címet adta összefoglalójának a Deutsche Welle, amely szerint a második félidő volt a döntő, a szünet után megjött a magyarok önbizalma, ebből lettek a gólok. A lap szerint a magyar csapat teljesen megérdemelten győzött.