A fél ország a magyar fociálomban ringott!

InfoRádió / MTI
2016. június 15. 15:47
Rekordnézettséget ért el kedd este az M4 Sport, hiszen az Ausztria-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést 1 millió 734 ezren nézték, ami 48,3 százalékos közönségarányt jelent, a tévénézők csaknem felét - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

Kiemelték: ezzel piacvezető lett az MTVA sportcsatornája a műsor adásideje alatt. A televíziós piac fragmentálódása és a kereskedelmi csatornák megjelenése óta először fordult elő, hogy a tévénézők fele a közmédia csatornáját választotta - olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték: kedd este csaknem 3 millió embert ért el az M4 Sporton az osztrák-magyar meccs közvetítése. Ez a szám természetesen nem tartalmazza a kivetítőkön megjelent tartalmakat és az esetleges streamet sem - tették hozzá. Ezekkel együtt becslésük szerint "megközelítőleg 4,5 millió embert ért el" kedden az M4 Sport.

Az MTVA közölte továbbá, hogy az este 9 órakor kezdődött Portugália-Izland Eb-mérkőzés nézettsége 1 millió 39 ezer volt, a közönségaránya pedig 27,7 százalékos, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb volt a közszolgálati sportcsatorna.

Hangsúlyozták: a fő műsoridőt tekintve kedden a teljes lakosság körében az M4 Sport 35 százalékos, rekord közönségarányt ért el.

Az MTVA közleményében kitért arra is, hogy a közmédia online portfoliója csaknem 300 ezer valódi felhasználót vonzott, ebből a Médiaklikk 149 ezret, az m4sport.hu 113 ezret, de a Híradó.hu 73 ezer felhasználója is "kiemelkedő eredményt jelent" a portfolió összesített látogatószámában.