eur:
394.88
usd:
371.88
bux:
66400.29
2024. április 16. kedd Csongor

Magyar szurkolói buszokat tartóztattak fel Milánónál

Milánó közelében megállítottak és feltartóztattak négy buszt, amelyek a franciaországi Európa-bajnokságra utazó magyar szurkolókat szállítottak.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a vasárnap este indult szurkolói konvoj utasait egy velencei benzinkút kifosztásával gyanúsítják a hatóságok.

"A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó" - idézi az nso.hu az utazás egyik szervezőjét, Poszpischek Tamást. "Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább."

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára kedden 18 órakor az F csoport első fordulójában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium válasza

A mai napon Milánó közelében az olasz rendőrök 4 magyar szurkolói buszt állítottak meg. A helyszínre siető magyar konzul tájékoztatása alapján az intézkedést a rendőrség hivatalból foganatosította, miután bejelentés érkezett vélelmezett garázdaság elkövetése kapcsán. Ezen bejelentés szerint a szurkolók Padovától nem messze megálltak és nagy tömegben, hangoskodva, félelemkeltésre alkalmas módon vették igénybe az ottani üzletet. Feljelentésről nincs tudomásunk – közölte a KKM.

A feltartóztatott buszokat átvizsgálták az intézkedő rendőrök és a pirotechnikai eszközöket, alkohol tartalmú italokat, illetve a 6 cm-nél hosszabb pengéjű késeket összegyűjtötték. Az elkobzott tárgyak átvizsgálása folyamatban van, jelenleg nincs tudomás olyan fogyasztási cikkről, melyet a Padova melletti üzletből tulajdonítottak el – olvasható.

A buszokat 16:00 magasságában továbbengedték, így a szurkolóknak lehetőségük van időben a mérkőzés helyszínére érni – tette hozzá a minisztérium.

A milánói Magyar Főkonzulátus segítséget biztosít és figyelemmel kíséri az ügy további kimenetelét – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×