Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Öngól hozott pontot a svédeknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ír és a svéd válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással hétfőn Saint-Denis-ben, az E csoport első mérkőzésén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

Eredmény:

E csoport, 1. forduló:

Írország-Svédország 1-1 (0-0)

-----------------------------

Saint-Denis, Stade de France, 73 419 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

gólszerzők: Hoolahan (48.), illetve Clark (71. öngól)

sárga lap: McCarthy (43.), Whelan (77.), illetve Lindelöf (61.)

Írország:

---------

Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - McCarthy (McGeady 85.), Whelan, Hendrick - Hoolahan (Keane 78.), - Walters (McClean 64.), Long

Svédország:

-----------

Isaksson - Lustig (Johansson 45.), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf - S. Larsson, Lewicki (Ekdal 86.), Källström, Forsberg - Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic

II. félidő:

-----------

48. perc: Coleman a jobb oldalon gyönyörűen cselezte le magát az alapvonal közelébe, ahonnan visszaívelte a labdát, Hoolahan pedig futtából jobbal a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

71. perc: Az ír 16-os bal oldalán a svédek szépen játszották meg Ibrahimovicot, aki az alapvonalig tolta a labdát, beadását pedig a menteni igyekvő Clark a saját kapujába fejelte (1-1).

A mérkőzés elején a svéd csapat próbálta irányítani a játékot, de akcióit körülményesen szövögette, így a szervezett ír együttes könnyedén szűrte meg azokat. A szigetországiak a támadásokra kevesebb hangsúlyt fektettek, szórványos próbálkozásaik mégis lényegesen nagyobb veszélyt jelentettek. Több komoly helyzetet alakítottak ki, sőt, Hendrick nagyszerű lövéssel a kapufát is eltalálta.

Álomszerűen kezdték a második félidőt az írek: egy szép támadás végén gyorsan megszerezték a vezetést. Az addig lassan és kiszámíthatóan játszó svédek azonnal egyenlíthettek volna, ám nem jártak sikerrel, ugyanakkor támadásban maradtak, és a félidő közepén góllá érett a fölényük. A folytatásban az írek is váltottak, mindkét fél ki akarta csikarni a győzelmet, ennek ellenére helyzet csak kevés akadt, gól pedig egy sem esett a lefújásig.

Az E csoport másik mérkőzését Belgium és Olaszország vívja 21 órától Lyonban.