eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Öngól hozott pontot a svédeknek

Az ír és a svéd válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással hétfőn Saint-Denis-ben, az E csoport első mérkőzésén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

Eredmény:

E csoport, 1. forduló:

Írország-Svédország 1-1 (0-0)

-----------------------------

Saint-Denis, Stade de France, 73 419 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

gólszerzők: Hoolahan (48.), illetve Clark (71. öngól)

sárga lap: McCarthy (43.), Whelan (77.), illetve Lindelöf (61.)

Írország:

---------

Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - McCarthy (McGeady 85.), Whelan, Hendrick - Hoolahan (Keane 78.), - Walters (McClean 64.), Long

Svédország:

-----------

Isaksson - Lustig (Johansson 45.), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf - S. Larsson, Lewicki (Ekdal 86.), Källström, Forsberg - Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic

II. félidő:

-----------

48. perc: Coleman a jobb oldalon gyönyörűen cselezte le magát az alapvonal közelébe, ahonnan visszaívelte a labdát, Hoolahan pedig futtából jobbal a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

71. perc: Az ír 16-os bal oldalán a svédek szépen játszották meg Ibrahimovicot, aki az alapvonalig tolta a labdát, beadását pedig a menteni igyekvő Clark a saját kapujába fejelte (1-1).

A mérkőzés elején a svéd csapat próbálta irányítani a játékot, de akcióit körülményesen szövögette, így a szervezett ír együttes könnyedén szűrte meg azokat. A szigetországiak a támadásokra kevesebb hangsúlyt fektettek, szórványos próbálkozásaik mégis lényegesen nagyobb veszélyt jelentettek. Több komoly helyzetet alakítottak ki, sőt, Hendrick nagyszerű lövéssel a kapufát is eltalálta.

Álomszerűen kezdték a második félidőt az írek: egy szép támadás végén gyorsan megszerezték a vezetést. Az addig lassan és kiszámíthatóan játszó svédek azonnal egyenlíthettek volna, ám nem jártak sikerrel, ugyanakkor támadásban maradtak, és a félidő közepén góllá érett a fölényük. A folytatásban az írek is váltottak, mindkét fél ki akarta csikarni a győzelmet, ennek ellenére helyzet csak kevés akadt, gól pedig egy sem esett a lefújásig.

Az E csoport másik mérkőzését Belgium és Olaszország vívja 21 órától Lyonban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×