Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egygólos lengyel győzelem az északírek ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A lengyel válogatott 1-0-ra legyőzte az északír csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában, vasárnap.

Az Eb-re a magyar érdekeltségű selejtezőcsoportból kijutott északír csapat története első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta.

Eredmény:

C csoport, 1. forduló:

Lengyelország - Észak-Írország 1-0 (0-0)

----------------------------------------

Nizza, Stade de Nice, 33 742 néző, v: Ovidiu Hategan (román)

gólszerző: Milik (51.)

sárga lap: Kapustka (65.), Piszczek (89.), illetve Cathcart (69.)

Lengyelország:

-------------

Szczesny - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski (Grosicki, 80.), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 78.), Kapustka (Peszko, 88.) - Milik - Lewandowski

Észak-Írország:

--------------

McGovern - McLaughlin, Cathcart, Evans, McAuley - McNair (Dallas, a szünetben), Norwood, Davis, Baird (Ward, 76.), Ferguson (Washington, 66.) - Lafferty

II. félidő:

----------

51. perc: Blaszczykowski kapta a labdát a jobb szélen, középre passzolt, Milik pedig 15 méterről, középről a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a lengyelek, az első tíz percben a kapujukhoz szögezték az északíreket. Később a szigetországi csapat időnként már átjutott a lengyel térfélre, de inkább csak azzal a céllal, hogy amíg lehet, ott tartsa a labdát. A lengyelek a folytatásban is nagy fölényben futballoztak, két nagy helyzetet dolgoztak ki - a 30. percben Milik, a 39.-ben pedig Kapustka lőhetett volna gólt -, de ezek mellett a szívósan és szervezetten védekező ellenfelüket nem tudták komolyan zavarba hozni. Leginkább azért, mert nagyon sokszor ívelték be a labdát, melyeknél magabiztosan tisztáztak a védők. Az északírek az első 45 percben nem lőttek kapura.

A szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a lengyel válogatott, amely ezt követően már nem rohamozott olyan nagy lendülettel, mint addig, de jelentős mezőnyfölénye így is megmaradt. A hátrányba került északírek megpróbáltak támadásokat vezetni, ezzel együtt a lengyel kapu nem forgott veszélyben, míg a másik oldalon jó néhány ígéretes akció futott. A mérkőzés képét jól tükrözi, hogy a kapura lövési kísérletek száma 18-2, a labdabirtoklás pedig 60-40 százalék volt a lengyelek javára.

A csoport másik első fordulós mérkőzése, a Németország-Ukrajna összecsapás 21 órakor kezdődik Lille-ben.