eur:
394.05
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Egygólos lengyel győzelem az északírek ellen

A lengyel válogatott 1-0-ra legyőzte az északír csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában, vasárnap.

Az Eb-re a magyar érdekeltségű selejtezőcsoportból kijutott északír csapat története első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta.

Eredmény:

C csoport, 1. forduló:

Lengyelország - Észak-Írország 1-0 (0-0)

----------------------------------------

Nizza, Stade de Nice, 33 742 néző, v: Ovidiu Hategan (román)

gólszerző: Milik (51.)

sárga lap: Kapustka (65.), Piszczek (89.), illetve Cathcart (69.)

Lengyelország:

-------------

Szczesny - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski (Grosicki, 80.), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 78.), Kapustka (Peszko, 88.) - Milik - Lewandowski

Észak-Írország:

--------------

McGovern - McLaughlin, Cathcart, Evans, McAuley - McNair (Dallas, a szünetben), Norwood, Davis, Baird (Ward, 76.), Ferguson (Washington, 66.) - Lafferty

II. félidő:

----------

51. perc: Blaszczykowski kapta a labdát a jobb szélen, középre passzolt, Milik pedig 15 méterről, középről a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a lengyelek, az első tíz percben a kapujukhoz szögezték az északíreket. Később a szigetországi csapat időnként már átjutott a lengyel térfélre, de inkább csak azzal a céllal, hogy amíg lehet, ott tartsa a labdát. A lengyelek a folytatásban is nagy fölényben futballoztak, két nagy helyzetet dolgoztak ki - a 30. percben Milik, a 39.-ben pedig Kapustka lőhetett volna gólt -, de ezek mellett a szívósan és szervezetten védekező ellenfelüket nem tudták komolyan zavarba hozni. Leginkább azért, mert nagyon sokszor ívelték be a labdát, melyeknél magabiztosan tisztáztak a védők. Az északírek az első 45 percben nem lőttek kapura.

A szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a lengyel válogatott, amely ezt követően már nem rohamozott olyan nagy lendülettel, mint addig, de jelentős mezőnyfölénye így is megmaradt. A hátrányba került északírek megpróbáltak támadásokat vezetni, ezzel együtt a lengyel kapu nem forgott veszélyben, míg a másik oldalon jó néhány ígéretes akció futott. A mérkőzés képét jól tükrözi, hogy a kapura lövési kísérletek száma 18-2, a labdabirtoklás pedig 60-40 százalék volt a lengyelek javára.

A csoport másik első fordulós mérkőzése, a Németország-Ukrajna összecsapás 21 órakor kezdődik Lille-ben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×