Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Álláshirdetésben keresik az új belga kapitányt

Infostart
2022. december 14. 10:42
A belga labdarúgó-szövetség kedden egy álláshirdetés kiírásával hivatalosan is megkezdte az új szövetségi kapitány keresését. A pályázat szerint Roberto Martínez utódjának olyan trénernek kell lennie, aki tudja, mi a győzelem.

A korai, csoportkörös vb-kiesés ellenére a belga szövetség továbbra is ambiciózusan tekint a jövőbe, úgy vélik, „minden elem a helyén van ahhoz, hogy sikeresek legyenek”. Kiemelik, hogy olyan főállású edzőt keresnek, aki tudja, hogyan kell nyerni – számolt be a 24.hu.

Elvárás, hogy az új belga kapitány ambiciózus legyen, rendelkezzen nemzetközi élvonalbeli tapasztalattal és futballtaktikai ismeretekkel, és legyen tapasztalata a legjobb játékosok irányításában. „A szövetség olyan taktikai szakértőt keres, aki a döntéseit adatokkal, technológiai eszközökkel és objektív paraméterekkel támasztja alá, és támaszkodik a KBVB sportági szakértelmére és struktúrájára” – áll az álláshirdetésben.

A kiírás értelmében az érdeklődők január 10-ig adhatják be az önéletrajzukat, amiket egy erre a célra létrehozott munkacsoport fogja elbírálni.