Nyitókép: Ronald Wittek

Szépen búcsúzott Peru

Infostart / MTI
2018. június 26. 18:30
Peru 2-0-ra legyőzte az ausztrál csapatot az oroszországi futball-világbajnokság C csoportjában. A dél-amerikai együttes negyven év után nyert újra meccset a tornán.

Nagy tempóban kezdtek a továbbjutásért még harcban álló ausztrálok, mégis a perui együttes szerzett vezetést: Guerrero ívelt az ausztrál tizenhatos bal oldaláról a túl oldalon második hullámban érkező Carrillónak, aki 14 méterről kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. A csapatnak ez volt az első vb-gólja 1982 óta.

A szünet után a csapatkapitány Paulo Guerrero lőtt gólt, akinek sokáig kérdéses volt a vb-részvétele, végül egy svájci bíróság átmenetileg felfüggesztette a doppingvétség miatt rá kiszabott büntetést. A futballista szervezetében a tavaly októberi, Argentína elleni világbajnoki selejtező után találtak kokainszármazékot.

Az ausztráloknál pályára lépett a 38 esztendős Tim Cahill, aki negyedik világbajnokságán kapott lehetőséget, s egyben hazája legidősebb vb-n szerepelt játékosa lett.

Mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek a folytatásban, de Peru járt közelebb a gólhoz egy kapufával. Újabb találat azonban már nem esett, így mindkét fél számára véget ért a torna, míg a perui válogatott negyven esztendő után ünnepelhetett újra győzelmet világbajnokságon: Iránt győzte le legutóbb még 1978-ban.