Nyitókép: Rebecca Blackwell

Uruguay még gólt sem kapott

Infostart / MTI
2018. június 25. 18:07
Uruguay végzett az A csoport élén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: a dél-amerikaiak a szintén továbbjutott házigazdákat 3-0-ra győzték le.

Az első két meccsén egyaránt győztes válogatottak összecsapásán Uruguay a legnagyobb sztárja, Luis Suárez szabadrúgásgóljával már a 10. percben megszerezte a vezetést. A házigazda orosz csapatnak ezt követően voltak helyzetei, de a játékosok vagy a befejezésnél hibáztak, vagy a századik válogatottságát ünneplő Fernando Muslera tudott védeni.

Gyenyisz Cserisev peches öngólja után Igor Szmolnyikov kilenc percen belül két sárgát kapott, így a szbornaja nemcsak kétgólos-, de emberhátrányba is került.

A második félidőben egyik fél sem diktált túl nagy tempót, a kisebb-nagyobb helyzetek ellenére úgy tűnt, mindkét válogatott már az egyenes kieséses szakaszra tartalékol. A dél-amerikaiaknak volt több helyzete, egyet az utolsó percben Cavani gólra váltott közelről egy kapu előtti kavarodás végén.

Az uruguayiak győzelmüknek köszönhetően legközelebb szombat este nyolc órakor, Szocsiban lépnek pályára a B csoport másodikja ellen, míg az oroszok a B csoport győztesével mérkőznek majd vasárnap 16 órától a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.