Nyitókép: Thanászisz Sztavrakisz

Újabb csoportban dőlhet el a továbbjutás

Infostart / Dénes Tamás
2018. június 24. 11:30
Vasárnap eldőlhet a továbbjutás a G-csoportban, ehhez csak az kell, hogy az angol válogatott, a papírformának megfelelően, legyőzze a panamai válogatottat. Ebben az esetben Gareth Southgate együttesének és a belgáknak hat-hat pontja lesz, a tunéziai és a közép-amerikai gárdának pedig nulla.

Az angolok táborából kiszivárgott, hogy Dele Alli és Raheem Sterling sérülése miatt Marcus Rashford és Ruben Loftus-Cheek fog kezdeni. Loftus-Cheek kapcsán Frank Lampard megjegyezte, nagy fegyvere lehet az angol válogatottnak. Gareth Southgate nem örült, hogy az összeállítás terve nyilvánosságot kapott, de mint mondta, nem dráma. Inkább az érdekelte, hogy fiatal játékosait motiválja, akiknek, szerinte lehetősége van arra, hogy szereplésükkel felülmúlják a közvetlen elődök teljesítményét. Jobban szerepeljenek, mint az utóbbi idők angol válogatottjai a tornákon. Harry Kane két gólt szerzett a tunéziaiak ellen – másképpen: csak ő szerzett gólt eddig az angolok közül a tornán – a brit sajtó szerint jó esélye van arra, hogy a panamamaiak ellen utolérje a góllövőlistát vezető Cristiano Ronaldót és Romelu Lukakut.

Nyizsnij Novgorodban várhatóan 30 Celsius fok fölött lesz a hőmérséklet a mérkőzés alatt. Az angol válogatott ennek ellenére nem edzett szombaton a találkozó színhelyén, Gareth Southgate úgy döntött, erre nincsen szükség.

„Korábban egyetlen selejtező előtt sem edzettünk a mérkőzés stadionjában, nem szokás. Már amikor a FIFA workshopján itt voltam, jelezték, hogy ez lesz a gyakorlat a világbajnokságon is, a gyepeket kímélendő. Inkább úgy tartottuk jónak, hogy a fizikai felkészülésre helyezzük a hangsúlyt, nem töltünk felesleges időket utazgatással. A különböző helyszíneken különböző az időjárás, ehhez alkalmazkodni kell.”

Az angol csapat Repinóban lakik, ahol az átlagos hőmérséklet 16-18 Celsius fok között van.