Nyitókép: Zurab Kurcikidze

Egy félidőt átaludt Nigéria, mégis győzött

Infostart / MTI
2018. június 22. 19:21
Nigéria az első félidőben nem lőtt kapura, majd a szünet után két remek kontrából szerzett góllal legyőzte az izlandi együttest Volgográdban a labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában.

Két izlandi helyzettel indult az összecsapás, s bár a nigériai együttes birtokolta többet a labdát, kapura nem lőtt a sportszerű játékot hozó első félidőben. A szigetországi csapatnak viszont a hajrában is akadtak lehetőségei.

A fordulást követően gyorsan vezetést szerzett az afrikai gárda: Moses beadása után Musa stoppolta le a labdát a levegőben, majd hét méterről a kapu bal oldalába bombázta (1-0).

A góltól élénkebbé vált a játék, mindkét fél veszélyeztetett, de újabb nigériai kapufa után Musa szép cselek után remek megmozdulással újra betalált, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A CSZKA Moszkva támadója a négy évvel ezelőtti, brazíliai vb-n is két gólig jutott. Bár az izlandiak egy videózás után megítélt büntetőből szépíthettek volna, Gylfi Sigurdsson kapu fölé lőtte a tizenegyest, így az eredmény már nem változott.

A nigériai Ahmed Musa két gólt szerzett. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)

A zárófordulóra a már biztos nyolcaddöntős horvátok mellett a másik három együttesnek is maradt esélye a továbbjutásra: Nigéria a négy éve ezüstérmes argentin válogatottal, míg az izlandi gárda azokkal a horvátokkal találkozik, akiket megelőzött a selejtezők során.