Nyitókép: Natacha Pisarenko

Kolumbia kezeskedett Japán sikeréért

Infostart / MTI
2018. június 19. 16:22
Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát a H csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. Történt ugyanis, hogy Davinson Sanchez utolsó emberként eladta a labdát, így Oszako egyedül törhetett kapura, ziccerét Osipna hárította, a kipattanót viszont Kagava az üres kapu irányába lőtte, Carlos Sanchez azonban kézzel hárított. A védő piros lapot, a japánok pedig büntetőt kaptak, amelyet Kagava higgadtan a kapu közepébe lőtt. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek: Quintero a 16-os jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást, rendkívül okosan a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát, azt pedig Eidzsi már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett: Honda bal oldali szögletét követően Oszako négy méterről, három védő gyűrűjében a bal kapufára csúsztatta a labdát, amely onnan a gólvonal mögé pattant.

A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

Japán negyedik próbálkozásra először tudott nyerni Kolumbia ellen.