Nyitókép: Kovács Anikó

Kemény Dénes: egy egész vb alatt nem lehet jól játszani

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. június 8. 11:33
Egy szövetségi kapitánynak minden játékossal érdemes külön foglalkoznia egy nagy tornán: azokkal is, akik kiemelkedően teljesítenek, és azokkal is, akik kevés szerepet kapnak - fejtette ki Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány, aki az oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt rendszeresen elmondja majd meglátásait, véleményét az InfoRádióban.

Egy világversenyen fontos, hogy a szövetségi kapitánynak minden posztra legyen alternatívája, de nem az esetleges sérülés vagy formahanyatlás miatt, hanem azért, mert azt a lelkileg magas hőfokú égést, ami szükséges a jó teljesítményhez, nehéz fenntartani egy hónapon keresztül – vélekedett Kemény Dénes.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint törvényszerű, hogy valaki két jó meccs után a harmadikon gyengébben játszik, de ennek oka, hogy elfogyott az addig meglévő lelki plusz. Ilyenkor jön el az addig a kispadon ülő játékos ideje: benne buzog a bizonyítási vágy, és ő is képes lesz ugyanarra a teljesítményre.

Egy edzőnek a meccsek között azokkal is foglalkoznia kell, akik jól teljesítettek, hogy ne lepődjenek meg, ha legközelebb nem sikerül olyan jól, és azokkal is, akik nem játszottak vagy nem olyan jól, hogy még szükség lesz a jó játékukra – fejtette ki a háromszoros olimpiai bajnok edző.

A korábbi sikerkapitány a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt az InfoRádió exkluzív szakértője lesz.

A Kemény Dénessel készült beszélgetést teljes egészében pénteken este 6 órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kemény Dénes a játékosok kezeléséről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást