eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egerszegi: nem hittem volna, hogy ennyien emlékeznek rám

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy éremátadó nagyobb ovációt kap, mint magunk a dobogón állók. Kedden, a női 1500 méteres gyorsúszás döntője után viszont ez történt, ugyanis Egerszegi Krisztina az érmeket a Duna Arénában.

Az ötszörös olimpiai és kétszeres világbajnok a viadal hivatalos újságjának nyilatkozva elmondta, három oka volt, amiért a női 1500 méter gyors, és nem korábbi sikerszáma, a 100 méter hát dobogósainak adta át az érmeket.

  • A kedvenc úszója Késely Ajna, aki már a junior Európa-bajnokságon felhívta magára a figyelmet.
  • Remélte, hogy Kapás Boglárka is ott lesz a dobogón.
  • Katie Ledecky győzelme biztosnak tűnt, és az amerikait a világ egyik legjobbjának, kivételes sportolónak tart.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés volt a közönség ovációja a Duna Arénában, Egerszegi így válaszolt: „Nem gondoltam volna, hogy még ennyien emlékeznek rám, és ekkora szeretettel fogadnak.”

Az előző század legjobb magyar sportolójának választott egykori klasszis sajnálja, hogy sohasem úszhatott hazai közönség előtt világversenyen.

„Hihetetlen átélni, hogy milyen fogadtatásban részesülnek a magyar úszók. Amikor Kozma Dominiket bemutatták a 200 méter gyors döntője előtt, szó szerint

remegtem és libabőrös lettem a nézők őrjöngésétől.

Biztos, hogy ezek a fiatalok örökké emlékezni fognak az ünneplésre és a miliőre. Ezzel együtt egy kicsit aggódom is értük, néhányuknak nagy nyomást jelenthet a közönség elvárása és a szeretet megnyilvánulása. A többséget azonban inspirálja a közönség, amely fontos századokat, tizedeket vagy akár másodperceket is jelenthet” – mondta Egerszegi Krisztina.

Az úszólegendát lenyűgözte a Duna Aréna is, és jelezte, hogy vasárnap ismét ott lesz a döntőkön.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×