Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rekordokat dönt a vizes vb a repülőtéren is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Többször is elérte már a napokban az 50 ezret a Budapest Airport napi forgalma a nyári kiemelt időszaknak és a vizes világbajnokságnak köszönhetően – közölte a társaság kommunikációs igazgatója. Hardy Mihály szerint minden munkatársat beosztottak, a világbajnokságra érkezőket pedig külön segítők és járművek várják.

A tengerentúlról – Ausztráliából, Új-Zélandról és Japánból – érkező versenyzők már egy héttel ezelőtt megérkeztek, mivel akklimatizálódniuk kell az itteni időponthoz, sokszor 10-11 órányi időeltolódás után kell átállniuk a budapesti vizes vb-re – közölte a kommunikációs igazgató.

Hozzátette: a rendezvényhez az előkészületeket már egy évvel ezelőtt elkezdték a FINA szervezőbizottságával közösen.

Hardy Mihály elmondta, hogy a szervezők kaptak egy irodát a Budapest Airporttól, hogy itt fogadhassák a sportdiplomatákat, a sportvezetőket és a sportolókat.

„Minden úszó külön személyes fogadtatásban részesül a repülőtéren,

ahonnan erre szervezett járatok viszik őket a szállodákba, illetve a versenyek helyszíneire” - közölte a vezető.

Kifejtette: az üdvözlő pultok – welcome pultok – felmatricázva várják a versenyzőket, ahonnan a hoszteszek szinte kézen fogva viszik őket tovább.

budapest airport

Így már abban a pillanatban, ahogy leszállnak a repülőgépről, bekerülnek a budapesti vizes vb rendszerébe, és végig kísérik őket, hogy minél kellemesebb és gyorsabb legyen a megérkezés Budapestre.

A Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a repülőtéren a július az abszolút csúcsforgalom, mivel a legtöbben ilyenkor mennek szabadságra, utaznak külföldre.

„Így ilyenkor mindenki, aki él és mozog be van osztva, dolgozik. Fel vagyunk készülve a csúcsforgalomra”

- fogalmazott Hardy Mihály.

Hozzátette: már túl vannak a Red Bull budapesti versenyén, nem sokára pedig Formula 1-es verseny lesz – tehát nem szokatlan az ilyesmi a repülőtér életében. De kétségtelen, hogy ilyenkor vannak a legforgalmasabb hétvégéink.

„A korábbi 35 ezres csúcshoz képest most vannak olyan napok, amikor akár az 50 ezret is eléri a napi forgalom a repülőtéren”

- tudatta a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.