Újabb magyar világcsúcs, Cseh László és Milák Kristóf is döntős

InfoRádió
2017. július 28. 18:58
A 100 m pillangó délutáni előfutamaiban két szenzációs úszást láthattunk a magyar versenyzőktől. Habár a leglassabban rajtoltak, nagyon erős úszással biztosították be a továbbjutásukat.

Cseh László jól ráijesztett a nézőkre: rosszul rajtolt és az első 50 után a 8. helyen állt. A második 50-et viszont nagyon meghúzta és a 2. helyre úszott fel.

Milák Kristóf is a leglassabban kapta el a rajtot, de nagyon gyorsan felzárkózott és a harmadik helyen fordult féltávnál. Hatalmas hajrában végül harmadikként csapott célba, ráadásul 50.77-es idővel, amivel megdöntötte délelőtti junior világcsúcsát és országos csúcsot úszott. A döntőbe a harmadik legjobb idővel jutott. Cseh László hatodik legjobb idővel (51.16) jutott a fináléba.

Cseh László a verseny után azt mondta, hogy a reakcióidejével kapcsolatban már nem lehet csodákat várni, de nem is ez volt a lényeg. Most nem akart kapkodni az első 50 méteren, mint reggel, ezért az edzőjével megbeszélve most könnyebben nyitott, és belehúzott a végén. Hozzátette: nagyon sűrű lett a mezőny, 51 másodpercen belül kell majd úszni.

Az erős elődöntő után Milák Kristóf azt mondta az M4 Sportnak, hogy kicsit túlizgulta ezt az futamot, de reméli, hogy a döntőben nyugodtabb lesz és akkor még jobban fog úszni. Szerinte szinte mindenben tud még fejlődni.