"Garantálhatom, bele fogunk halni a vízbe a döntőben"

Infostart
2017. július 28. 06:05
Nagy Viktor kapus szerint a férfi vízilabda-válogatott tagjai hátrányban sem aggódtak a görögök elleni világbajnoki elődöntőben, hanem végig hittek magukban. Manhercz Kriszitán az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a védekezés volt a 7-5-ös siker kulcsa.

Nagy Viktor volt a görögök elleni világbajnoki elődöntő egyik hőse, a férfi vízilabda-válogatott kapusa majdnem húsz percig nem kapott gólt. A második félidőben önkívületben védett, így megérdemelte, hogy a közönség skandálta a nevét.

„Mindig jó érzés hallani a nevemet. Köszönöm a szurkolóknak a szeretetet, ők is kellettek hozzá, hogy fordítani tudjunk,

és a végére simán meg tudjuk nyerni a meccset. Hatalmas élmény volt most is ennyi ember előtt védeni. Büszke vagyok a csapatra, hogy ezt a kemény meccset így megnyertük” – mondta az elődöntő után.

A 2013-ban világbajnok kapus szerint az volt a legfontosabb, hogy a játékosok hátrányban sem aggódtak, hanem bíztak a tudásukban, saját magukban és egymásban.

Manhercz Krisztián szerint a védekezés volt a kulcs, hiszen két negyed alatt egy gólt kaptak, azt is csak a lefújás előtt három másodperccel.

„Sikerült elbizonytalanítani a görögöket, a mi kulcsembereink pedig meglőtték azokat a gólokat, amelyeket várunk tőlük” – közölte az InfoRádió kérdésére.

Úgy vélte, a közönség hatalmas szerepet játszik a csapat világbajnoki menetelésében.

„Nem teher, hanem motiváció, hogy ennyi ember előtt játszunk.

Nem akarunk nekik csalódást okozni,

minden percben ez a célunk a vízben” – emelte ki a válogatott legfiatalabb tagja.

Manhercz Krisztián hangsúlyozta: „garantálhatom, hogy bele fogunk halni a vízbe a döntőben, és megpróbáljuk azt is megnyerni azt is”

Erdélyi Balázs szerint fárasztó meccs volt, mivel sokkal pörgősebb volt az iram, mint az oroszok ellen, de a pihenés után újult erővel várják a szombati finálét.

„Minden bejött. Viktor szenzációsan védett,

csak védhetetlen gólokat kapott, nagyszerű, hogy ilyen kevés gólt kaptunk" - nyilatkozta kérdésünkre.

Vámos Márton szerint a döntőben, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, és hazai közönség előtt mindent megtesznek a győzelemért.

„Ha úgy pólózunk, és olyan stabilan védekezünk, ahogy az elődöntőben tettük, miénk lesz az aranyérem” – hangsúlyozta.

A szombat esti fináléban Horvátország lesz az ellenfél.