Kemény Dénes elárulta a nagy titkot

InfoRádió
2017. július 28. 18:04
A kottán kívüli megoldások miatt tudta legyőzni Görögországot a férfi vízilabda-válogatott, és akkor lehet a csapat világbajnok, ha nem vb-döntőt akar nyerni, hanem egy pólómeccset - írta blogjában Kemény Dénes, a hazai szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány.

Az Origón vezetett blogjának legfrissebb bejegyzésében arról ír Kemény Dénes, hogy mindenki tudta, hogy a görögök ellen nehéz lesz, nincs csapat a világon, akinek feküdne a stílusuk, de mi azt a stílust választottuk, ami nekik nem feküdt.

"Csupa olyan

hihetetlen, kottán kívüli megoldást

láthattunk a magyar játékosoktól, melyek nem csak az eredményjelzőn, hanem a görög lelkekben is megjelentek. Ez döntött! Mi más okozhatta a pontos, kiszámított görög játék második félidőbeli betlijét. Ennyi? Igen, ennyi!" - írja a háromszoros olimpiai bajnok edző, és hozzátette, jó jel, hogy a csapat leküzdötte a szurkolók tömegbénító hatását,

Nagy Viktor pedig "felszívta magát, bedeszkázta a kaput,

és olyan erőt sugárzott, hogy ezt követően mindenki jobban játszott".

"Ha szombaton nem vb döntőt akarunk nyerni, hanem egy pólómeccset, ahol jobban fogunk játszani mint az ellenfél, na, akkor vb-t nyerünk.

Az a fontos, hogy ne sóvárogjunk az álmainkért, hanem pólózzunk jól. Az ezüst már megvan, azért már játszani sem kell, tehát tépjük ki a horvátok kezéből az aranyat!" - fogalmazott Kemény Dénes