Märcz Tamás: Saját játékkal, ha nem is könnyen, de nyerni lehet

Infostart
2017. július 25. 08:56
Oroszország vár Märcz Tamás szövetségi kapitány csapatára a budapesti világbajnokság negyeddöntőjében. A magyar férfi vízilabda-válogatott kedd este fél kilenctől játszik a Margitszigeten.

A szakvezető az InfoRádiónak hangsúlyozta, hogy a lehetséges folytatással még nem foglalkozik, mindig a következő mérkőzésre koncentrál.

„Azt a célt tűztem ki, hogy minden egyes mérkőzést megpróbálunk megnyerni, most is az a cél, hogy győzzünk. Az mindig vízválasztó, hogy a negyeddöntőt valaki megnyeri vagy nem. Azt szeretném, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, mert akkor éremért fog játszani ez a magyar csapat Budapesten, ami azért nagyon nagy dolog lenne.”

A szövetségi kapitány hozzátette, az orosz válogatott sokat fejlődött az elmúlt tíz évben. Märcz Tamás a waterpolo.hu oldalnak azt mondta: nem véletlen, hogy a mostani nyolc közé jutás az orosz vízilabda elmúlt tíz évének legjobb eredménye, ugyanakkor a magyar válogatott jobb, és ha a saját játékát tudja nyújtani, akkor ha nem is könnyedén, győztesként zárhatja a meccset.

Az együttes mindkét centere, Hárai Balázs és Mezei Tamás, hallásproblémákkal küszködik, de mindketten bevethető állapotban vannak.

Mezei Tamás szerint győzni kell a további meneteléshez. Mint fogalmazott, elég erősnek érzi a csapatot ahhoz, hogy megugorja ezt az akadályt.

Az orosz válogatott a csoportkörben Horvátországtól 10-8-ra, az Egyesült Államoktól 14-11-re kapott ki, Japánt azonban 15-8-ra győzte le. A negyeddöntőbe kerülésért Spanyolországgal találkozott, azt a meccset 11-10-re nyerte meg.

A magyar válogatott eddigi mérlege a budapesti vb-n: két győzelem és egy döntetlen. Ausztrália ellen 13-3-as, a franciákat pedig 13-7-es győzelmet aratott az együttes, amely az olaszok ellen 9-9-es döntetlent játszott.

A két válogatott előző négy tétmérkőzését egyaránt Magyarország nyerte.

A szervezők szerint minden jegy elkelt az este fél kilenckor kezdődő mérkőzésre


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Märcz Tamás: Saját játékkal, ha nem is könnyen, de nyerni lehet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást