Ezt várja Bienerth Gusztáv a vizes vb-től

Infostart
2017. július 13. 18:07
Két világbajnoki címet már a vizes világbajnokság nyitánya előtt ki lehet adni - mondta Bienerth Gusztáv. A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint a Duna Aréna felépülése, illetve Budapest felkészülése világszínvonalon sikerült.

Rengeteg munkával telt az elmúlt hat hónap, és ezek közül az egyik legfontosabb a vizes világbajnokságra való felkészülés volt, hiszen meg kellett teremteni a feltételeket, hogy optimális körülmények között gyakorolhassanak a magyar úszók – mondta az InfoRádiónak a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Bienerth Gusztáv kiemelte: készen állnak a vb-re. A nyíltvízi versenyzők szombaton Balatonfüreden kezdik meg szereplésüket a férfiak 5 km-es versenyével, majd a medencés számokat július 23-tól tartják a Duna Arénában.

A szövetség első embere azt közölte:

az elvárás az, hogy mindenki a legjobb idejét érje el.

Ha ez így lesz, akkor sikeres lesz a világbajnokság – tette hozzá.

A hazai rendezésű vb fantasztikus lehetőség az egész országnak. Ilyen élmény 110 éve még nem adatott meg a magyar úszósportnak, és egyben nagy felelősség is – emelte ki.

Bienerth Gusztáv szerint a viadal megvalósulásán dolgozók már két világcsúcsot elértek, hiszen a tervezettnél négy évvel korábban rendezik a vb-t, és rekord az is, hogy másfél év alatt felépült a Duna Aréna, amelyhez hasonló létesítmény nincs a világon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ezt várja Bienerth Gusztáv a vizes vb-től
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást