Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

A németek szerint egy spanyol a második kör legjobbja

Infostart
2024. június 23. 12:45
A német szaklap, a Kicker szerint a spanyol balszélső, Nico Williams volt a második csoportforduló legjobbja. Az osztályzatok alapján ő kapott a világklasszis minősítést jelentő egyest, további négyen a szintén kiemelkedő 1,5-öst.

Íme, a legjobb tizenegy, két némettel. Összesen nyolc válogatott adott játékost a tizenegybe.

A kapus a georgiai Giorgi Mamardasvili (1,5), aki ellen a csehek tizenkétszer próbálkoztak. Ez a legmagasabb lövésszám 1980 óta egy olyan csapattal, amelyik nem nyerte meg a mérkőzését.

A védelmi négyesbe két portugál került, ami kicsit meglepő, mert azért a török csatárok nem támadtak ennyire hevesen. Joao Cancelo 2,5-es, Nuno Mendes 2,0-es osztályzatot kapott. A belső védők közül Gernot Traunert (2,5) gólja emelte a csapatba, a belga Wout Faes (2,0) érdemjegye szerintünk kicsit magas.

A középpályát a két német gólszerző uralja, Jamal Musiala és Ilkay Gündogan is 1,5-es osztályzatot érdemelt a magyarok elleni stuttgarti találkozón. Az ukrán Mikola Saporenko (2,0) beválogatása, magas osztályzata meglepetés.

Nem úgy Kevin de Bruynéé, a belga klasszis is 1,5-ös érdemjegyet kapott. A csatárok közül a szerb Luka Jovics szó szerint az utolsó pillanatban szerzett góljáért kapott kettest, ami nemzetközi mércével mérve is jó teljesítményt jelent. A 64. percben váltotta Luka Vlahovicsot, aztán mentett egy pontot a szlovénok ellen.

Az egész második forduló legjobbjának a spanyol Nico Williamst jelölték (1,0). A ghánai származású spanyol csatárnál csak egy játékos mutatott be több sikeres cselt eddig az Eb-n: szélsőtársa, Lamine Yamal.