Nyitókép: Matthew Ashton - AMA//Getty Images

Exkluzív: Lőw Zsolt elárulja, mit gondol Marco Rossiról és a Chelsea-sikerek titkáról

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. június 25. 11:24
Csaknem egyórás nagyinterjút adott az InfoRádiónak Lőw Zsolt, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea másodedzője. A beszélgetésben értékeli a magyar válogatott Eb-teljesítményét és betekintést enged abba a munkába, ami a londoni klubot az idén az európai futballcsúcsra vezette.

Az ember nem tud kibújni a saját bőréből, s szakmai szemmel is nézi, hogy milyen lehetőségek lehetnének a magyar válogatott előtt, mit lehet esetleg változtatni vagy másképp csinálni, de inkább az emócióé, az érzelmeké volt a főszerep – mondta Lőw Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szerepléséről.

A BL-győztes Chelsea magyar másodedzője a Balaton partján piheni ki a futballévadot és követi az Eb eseményeit, és nagyon büszkén nézte a torna legnehezebb csoportjában helytálló magyar csapatot.

"Sajnáltuk, hogy a végén mégsem sikerült a hatalmas csoda, de nagyon büszkék lehettünk a srácokra. Szakmailag pedig nagyon kevés dolgot vettem észre, amit talán másképp lehetett volna csinálni. Nagyon jó edzőnk van, nemcsak emberileg, hanem szakmailag is kitűnő ember Marco Rossi, nagyon szerencsések lehetünk, hogy ő irányítja a válogatottat. Végighallgattam a mérkőzés utáni interjúját, borzasztóan szimpatikusan, nagyon tisztán és okosan értékelte a mérkőzést. Ahogy ő dolgozott ezzel a csapattal az elmúlt időszakban, ugyanaz a precizitás hallatszott az interjújában is" – mondta a jelenlegi legsikeresebb magyar futballedző.

Kiderült, hogy a válogatott tagjaival tartja a kapcsolatot, Szalai Ádám az egyik legjobb barátja, mióta együtt futballoztak Mainzban, de nem "zavarja" őket, inkább a mérkőzések után szoktak kommunikálni. "Képben vagyok a napi történésekkel is, de inkább szurkolóként ültem le a tévé elé, és szurkolóként próbáltam mindent megtenni a magyar csapat sikeréért" – mondta.

Az interjúban, amelyet este hat órától lehet meghallgatni az InfoRádióban, illetve elolvasni majd itt az Infostarton, Lőw Zsolt beszélt a Chelsea sikereinek titkáról, a munkamegosztásról az edzői stábban, arról, hogy miről chatel még ma is Mbappéval, Verrattival, Cantéval vagy Jorginhóval, de elárulta azt is, hogyan lehet kezelni az öltözőben a legnagyobb futballsztárokat.

Lőw Zsolt arról is hosszan nyilatkozott, hogy mi a terve az egyre szaporodó vezetőedzői megkeresésekkel, hogy miért éppen főnökével, Thomas Tuchellel egyeztet ezekről, és hogy mire van szüksége ahhoz, hogy úgy érezze, egyensúlyban van az élete.

Lőw Zsolt, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea magyar másodedzője péntek este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának lesz a vendége.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lőw Zsolt a magyarok Eb-szerepléséről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást