eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olasz Federico Bernardeschi (b) és a walesi Joe Rodon a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Olaszország - Wales mérkőzésen a római Olimpia Stadionban 2021. június 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/REUTERS/Alberto Lingria

Kemény Dénes: az egyik finalista majd olyan lehet, aki küszködött a csoportkörben

Az egykori pólós sikerkapitány az InfoRádiónak úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Hollandia, Belgium vagy Olaszország nyer a végén, de simán venni a csoportkört veszélyes.

Az esélytelenség nyugalma is segíthet egyes csapatokat a labdarúgó Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádió Eb-szakértője, Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya, aki arról is beszélt, hogy visszaüthet-e a nagy- és eddig százszázalékos csapatoknak (Hollandia, Belgium, Olaszország) az eddigi sima menetelés: az ő tapasztalatai szerint a későbbi finálé legalább egyik résztvevője olyan, aki a csoportból nehézkesen jutott tovább.

"Ennek nyilván az lehet a pszichés háttere, hogy ha valaki három meccsből hármat megnyer, akkor óhatatlanul egy

olyanfajta megelégedettség van rajta, ami a meccsek előtt nem volt; kialakul a reflex, hogy a játék már magától megy, és milyen jók vagyunk,

hiányzik később az az egészséges düh, ami az elején megvan" - ezzel nem azt akarja mondani, hogy nem nyerhetik meg az eddig 100 százalékos csapatok az Eb-t, de nincs akkora esélyük átértékelni azt, hogy mit csináltak nem tökéletesen.

Az osztrákok és a legjobbjukat drámai módon elveszítő, két vereséggel rajtoló dánok nyolcaddöntőbe jutásáról is beszélt.

"Vártam azt, hogy a dánok egyszer csak robbannak, a majdnem bekövetkezett tragédia adott egyfajta felelősségmentességet is nekik, ezek után elfogadták volna tőlük, ha nem jutnak tovább a csoportból. Viszont annál jobb csapat, hogy ne játsszanak jól, és az ellenfél, Oroszország is verhető volt."

Az osztrák csapat pedig emlékezteti a magyar csapat öt évvel ezelőtti mesés szereplésére, "a várthoz képest jobban produkálnak".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×