Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

A Chelsea sztárjai nem játszhatnak az angol válogatottban

Infostart
2021. június 22. 19:01
Az angol és a cseh válogatott már biztos továbbjutóként játszik egymás ellen a Wembley-ben, míg az egyaránt egypontos horvát és skót válogatottból bármelyik is kizárólag akkor juthat tovább harmadikként, ha megnyeri az esti mérkőzést.

Bukayo Saka lehet az angol válogatott kezdő csapatának meglepetésembere a Wembley-ben. Az Arsenal fiatal játékosa mellett Jack Grealish és Harry Maguire is Gareth Southgate kiválasztottai között van, legalábbis az angol sajtó friss hírei szerint.

A Manchester United középső védőjének sérülése már a múlté, ugyanakkor játékra van szüksége, ehhez pedig ideális alkalom egy olyan mérkőzés, amelynek nincs igazán nagy tétje. Grealish az elmúlt időszakban kevesebb játéklehetőséget kapott, az Eb-n eddig csak a skótok ellen játszott, csereként. A külsejével sokakat David Beckhamre emlékeztető, egyébként nagyon népszerű középpályás számára a csehek elleni találkozó jó alkalom arra, hogy javítsa a csapaton belüli pozícióját.

Southgate a sajtótájékoztatón kiállt a kritizált Harry Kane mellett, inkább sejtetni engedte, mint kimondta, hogy a csapatkapitány ezen a mérkőzésen is játéklehetőséget kap. Mason Mount és Ben Chilwell, a két Chelsea-futballista biztosan nem játszik majd, mivel a skótok elleni találkozó végén összeölelkeztek klubtársukkal, az azóta koronavírussal diagnosztizált Billy Gilmourral. Mindketten negatív tesztet adtak, s nincsenek panaszaik.

Az angolok is számolgatnak,

azt, persze, nem nehéz kimatekozni, hogy ha nem győzik le a cseheket, csak másodikok lesznek a négyesben.

Ez viszont azt jelentené, hogy a D csoport másodikjaként az E csoport másodikjával néznek majd szembe, ez lehet akár a spanyol válogatott is. Viszont, ha megnyerik a csoportot, az F csoport másodika következik, ami lehet a francia, a német, a portugál vagy akár a magyar válogatott is.

Glasgow-ban a Tartan Army már hangol a skótok elleni találkozóra. A skótok soha nem látott lehetőség előtt állnak: nagy tornán még egyszer sem jutottak tovább a csoportjukból. Ugyanakkor az ellenfél, a világbajnoki ezüstérmes számára is nagy a tét: óriási csalódást keltene Zágrábtól Splitig, ha az Oroszországban erején felül teljesítő válogatott ilyen korán kiesne. Luka Modric azt mondta a torna előtt, hogy értse meg mindenki, nem tudnak minden tornán érmet nyerni – de a szurkolók számára a legjobb 16 közé jutás a minimum.