Nyitókép: Kovács Tamás

Így játszhat Eb-nyolcaddöntőt a Rossi-csapat - akár Csehországgal is

Infostart
2021. június 21. 16:56
Az alapfeltétel Németország megverése Münchenben, de a franciák hozzásegíthetik a magyar válogatottat a további álmodozáshoz is.

Evés közben - úgy látszik - megjött az étvágy, és ha már a francia válogatott elleni 1-1-gyel megteremtődött a matematikai lehetőség arra, hogy a magyar csapat továbbjusson a halálcsoportból a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Eb-n, íme a lehetőség a "kockás papíron".

A továbbjutási matek - 24 közül 16 közé kell jutni, a csoportok legjobb 2 csapata megy tovább és a 6 csoportból 4 csoportharmadik is bejut a nyolcaddöntőbe - így néz ki tehát abból indulva, hogy Franciaország 4 ponttal, Németország 3 ponttal, Portugália 3 ponttal, Magyarország pedig 1 ponttal áll az F csoportban.

  • Magyarországnak 4 pontja lesz és továbbjuthat, ha győz Németország ellen Münchenben - akár második helyen is, ha Franciaország megveri Portugáliát, természetesen a magyar győzelemmel párhuzamosan.
  • Ha Magyarország nem győz, biztosan kiesik.

A csoportharmadikok között az alábbi dolgok rangsorolnak:

  • több szerzett pont, jobb gólkülönbség, több rúgott gól, több győzelem, kevesebb sárga és piros lap, jobb helyezés az UEFA-ranglistán.

Ha Marco Rossi csapata a csoportharmadikok rangsorában legalább két csapatot megelőz, akkor ér révbe csoportharmadikként, de azt tudni kell, hogy a jelenlegi legrosszabb csoportharmadik Horvátország is jobban áll, mint a magyar válogatott.

Amennyiben a magyar csapat csoportharmadikként mégis továbbjutna:

  • a B vagy a C csoport éllovasa jönne szembe, a papírforma alapján Belgium vagy Hollandia.

Amennyiben a magyar csapat Németországot megveri, Franciaország pedig megveri Portugáliát, az együttes csoportmásodikként az angol, cseh, horvát csoport győztesével nézne farkasszemet.

Az viszont biztos, hogy a magyar válogatott nyolcaddöntőjét nem Budapesten játszhatná.