Nyitókép: Antonio Calanni

Betehetik a kaput a dánok az oroszoknak

Infostart
2021. június 21. 18:55
Akár három csapat is pontazonossággal zárhatja ma este a B csoportot. Egy biztos: a belgák továbjutottak.

Ám nem biztos, hogy az első helyen. Ha vereséget szenvednek a finnektől – nem ez a papírforma –, akkor Markku Kanerva együttese megelőzi. De zárhatnak a Koppenhágában pályára lépő oroszok is hat ponttal, s akkor kezdődhetne csak igazán a számolgatás.

Este kilenc órától a még pont nélküli dánok fogadják a Szbornaját, s ugyanakkor kezdődik Szentpéterváron a belga és a finn csapat találkozója.

Roberto Martinez Vörös Ördögei eddig kettőből kettőt nyertek, a kapitány a dánok, az elvben legerősebb csoportellenféllel szemben az első félidőben pihentette néhány kulcsemberét vesztésre is állt a csapata, de aztán beállt Kevin De Bruyne és Eden Hazard, s vezérletükkel fordított a csapat. A szövetségi kapitány most a Courtois – Alderweireld, Denayer, Vermaelen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Eden Hazard – Lukaku tizenegyet tervezi, ahogyan mondani szokták, nincs benne hibapont.

A finnek várható csapata: Hradecky – Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy – Raitala, Uronen – Sparv, Kamara, Kauko - Pukki, Pohjanpalo.

A másik párban az eddig pont nélküli dánok még csoportharmadikok lehetnek, de nagyon fölényesen kellene ahhoz nyerniük, hogy reális esélyük legyen továbblépni. Christian Eriksen természetesen nem játszhat, de meglátogatta a csapatot, biztatta a társakat.

A várható kezdőcsapatok:

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Wass, Maehle – Höjbjerg, Delaney – Braithwaite, Damsgaard – Poulsen.

Oroszország: Zafonov – Barinov, Gyivejev, Dzsikija – Karavajev, Zobnyin, Ozdojev, Kuzjajev – Alekszej Mirancsuk, Golovin – Dzjuba.

A csoport állása a záróforduló előtt

1. Belgium 6 pont

2. Oroszország 3

3. Finnország 3

4. Dánia 0

Azonos pontszám esetén először az egymás elleni eredmény rangsorol.