Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Dan Mullan

Csoda segíthet csak a törökökön

Infostart
2021. június 20. 12:25
Şenol Güneş, a török szövetségi kapitánya szerint csak a csoda segíthet a csapatán. Nulla pontról és -5-ös gólkülönbségről kezdik a svájciak elleni csoportzárót este hatkor Bakuban.

A török válogatott eddig csalódást okozott híveinek, nagyon simán kikapott az olaszoktól (0-3) és – hiába támogatta több ezer szurkoló Azerbajdzsánban, a walesiektől (0-2) is. Az eddigi nulla pontos teljesítmény is lehangoló a törökök számára, de az, hogy még nem szereztek gólt, azok után, hogy az idényben hármat rúgtak a németeknek, négyet a hollandoknak, egyenesen sokkoló. Şenol Güneş, szerint fiatal csapatuk van, amelyiknek idő kellett, hogy megszokja a torna légkörét.

Várható összeállításuk: Uğurcan Çakır – Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür – Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, İbrahim Dervişoğlu – Burak Yılmaz.

A svájciaknak négy pontja lehet, azzal továbbjuthatnak. Vladimir Petković szövetségi kapitány felhívta a figyelmet arra, hogy harmincezren fognak a törököknek szurkolni a stadionban. A várható összeállítás: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodríguez – Shaqiri – Embolo, Gavranović.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik Bakuban.