Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Nagyon sokat ér a svédeknek Forsberg tizenegyesgólja

Infostart
2021. június 18. 17:27
Megszakadt a szlovák válogatott hat mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, veszélybe került északi szomszédaink továbbjutása a labdarúgó Európa-bajnokságon. A svédeknek nagyon sokat érhet Emil Forsberg gólja.

Jól megy az RB Leipzig futballistáinak, Sabitzer kitűnően futballozott az osztrákok első meccsén, Gulácsi Péter csapata egyik legjobbja volt a portugálok ellen, Yusuf Poulsen szerezte a dánok gólját a belgák ellen, a szlovákok ellen pedig a svéd Émil Forsberg lőtt büntetőből nagyon fontos gólt.

2006 óta ő az első svéd, aki két egymást követő nagy tornán is gólt szerzett. Janne Andersson együttese a hajrában szerezte meg a győztes gólt, ami azért sem meglepő, mert eddigi 26 Eb-góljukból 23 a második játékrészben esett.

Döntő érdemei voltak a tizenegyes kiharcolásában a néhány hete a la Liga legjobb fiatal játékosának választott Isaknak, aki többet cselezett ezen a mérkőzésen, mint bárki, bármelyik meccsen korában az Eb-n. AHat jó szólójával Tomas Brolint idézte, ő jutott legutóbb ilyen sok sikeres cselig, még 1992-ben.

A svédek immár négypontosok, s okkal reménykednek a továbbjutásban, egyébként utolsó csoportmeccsükön majd a lengyelekkel találkoznak. A szlovákoknak viszont maradt a három pontja, s majd Sevillában zárnak, a spanyolok ellen.