Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Kirill Kudrjavcev

Mirancsuk gólja után már nem volt kérdés, hogy nyernek-e az oroszok

Infostart
2021. június 16. 19:26
Az orosz válogatott megszerezte a továbbjutáshoz „kötelező” győzelmét Szentpéterváron, a finnek ellen. A mérkőzés egyetlen gólját Alekszej Mirancsuk lőtte. Ő az első Atalanta-futballista, aki Eb-gólt ért el. Őt választották a mérkőzés legjobbjának.

A finnek különleges trikókban melegítettek, jobbulást kívánva feliratával Christian Eriksennek. A harmadik percben már gólt szereztek, csak lesről. Az eddigi egyetlen finn Eb-gólt elérő Joel Pohjanpalo majdnem megduplázta találatai számát.

A VAR elvette az elsőre megadott gólt, s ezzel a finnek el is lőtték a puskaporukat, csak a második félidőben akadt Pukkinak még egy helyzetfélesége.

Az oroszok fölényben játszottak, s Mirancsuk góljának köszönhetően lezárták az Eb-ken hat mérkőzésre rúgó nyeretlenségi sorozatukat. Artyom Dzjuba adta neki a gólpasszt, a középcsatár a legutóbbi 21 válogatott mérkőzésén 22 gólban volt részes szerzőként vagy előkészítőként.

Sokat jelentett az első gól a Szbornajának: 2012-ben az akkori házigazda lengyelek ellen vezettek legutóbb a szünetben. Egyébként a csapat még soha nem kapott ki Európa-bajnoki mérkőzésen, ha vezetett az első játékrészt követő pihenő alatt.