Donnarumma az orvosi előtt gyorsan letud még egy Eb-meccset

Infostart
2021. június 16. 18:25
Nagy hatalma van a kluboknak az európai futballban: a Paris Saint-Germain holnapra orvosi vizsgálatra várja az olasz válogatott első számú kapusát, Gianluigi Donnarummát. Az Európa-bajnokság csoportszakaszának közepén.

A Milantól távozó fiatal kapusnak addig még „akad” dolga ma este: ő védi a Squadra Azzurra kapuját a svájciak elleni találkozón. Ha csak egy pontot szereznek az olaszok, akkor csak nagy valószínűséggel, ha hármat, akkor már biztosan továbbjutnak a csoportból, s csak a további ellenfél „választása” miatt lesz tétje a harmadik csoportmeccsüknek.

Roberto Mancini együttese sorozatban 28 veretlen mérkőzésen van túl, még kettő és beállítja a harmincas évek kétszeres világbajnok Squadra Azzurrájának harminc mérkőzésből álló rekordját. A szövetségi kapitány nem tervez nagy változtatást a törökök ellen 3-0-s győzelemmel kezdő kezdő csapatában, a jobbhátvéd Florenzi sérülése azonban egyre mindenképpen kényszeríti. Egyelőre nincsen szükség arra, hogy a római Olimpiai Stadionban este 9 órakor kezdődő mérkőzésen pályára lépjen a már a társaival edző, de egyelőre nem százszázalékos Marco Verratti.

Az olaszok leginkább Embolótól tartanak a svájciak közül, ő volt csapata legjobbja a walesiek ellen.

A Gazzetta dello Sport egyébként meginterjúvolta nemzetiségére tekintettel Itália leghíresebb és legnépszerűbb svájci polgárát, a népszerű tévés személyiséget, Michelle Hunzikert, Eros Ramazotti egykori feleségét. Ő azt mondta, minkét csapatért dobog a szíve, de az olaszoknak szurkol majd. S még azt is hozzátette: Bonucci és Insigne fog gólt szerezni. Utóbbi rendben van, de ha tényleg Bonucci is betalál a kapuba, nem győzzük majd emelgetni a kalapunkat Michelle Hunziker jóstehetsége és szakéretelme előtt tisztelegve