Nyitókép: Andy Buchanan

A félpályáról rúgott álomgólt a csehek csatára

Infostart
2021. június 14. 17:42
A cseh válogatott csatára, Patrick Schick a torna második játékosa, aki duplázni tudott. Romelu Lukakuval együtt vezeti a góllövőlistát, egy olyan mérkőzés után, amelyen a skótok rengeteg helyzetet kihagytak.

Elsősorban a második találatáról fognak még sokat beszélni: 45,5 méterről emelte a labdát a kapuba, ennél távolabbról még nem lőttek gólt az Európa-bajnokságokon. A Bayer Leverkusen támadójának csapaton belüli fontosságát jelzi, hogy kilenc gólban volt részes a legutóbbi kilenc olyan meccsén a nemzeti tizenegyben, amikor a kezdő csapatban szerepelt.

Sokat vitatkoztak rajta, hogy David Marshall, a skótok veterán kapusa (36 évesen és 10 naposan a válogatott legidősebb szereplője egy nagy tornán, csak elődje, Jim Leighton volt még nála is idősebb az 1998-as világbajnokságon) hibázott-e a távolról kapott gólnál, de az elemzők többsége úgy vélte: jól helyezkedett.

A gólt megnézheti az M4 Sport oldalán.

Cseh játékos először szerzett „duplát” Tomáš Rosický 2006-os, az Egyesült Államoknak rúgott két gólja óta.

A skótok legjobbja a Liverpool balhátvédje, Andy Robertson volt, aki hat helyzetet készített elő, többet, mint bármi más eddig az Euro 2020-on. A skótok közül ennél többet egy mérkőzésen csak Gary McAllister alakított ki, még az 1992-es Eb-n, Svédországban.

A skótok jól játszottak, rengeteg helyzetet alakítottak ki, de mindig akadt egy közbenyúló cseh láb, amelyik megakadályozta a gólt. Így aztán: Skócia–Csehország 0-2.