Megsértődött a Real Madrid, a teljes küldöttség bojkottálja az Aranylabda-gálát

Infostart
2024. október 28. 16:23
Bár az előzetes hírforrások Vinícius Júniornak adtak nagyobb esélyt legnagyobb riválisával szemben, immár szinte biztosra vehető, hogy Rodri kapja a díjat – és hogy a Real Madrid ezen testületileg megsértődött.

Spanyol források szerint Vinícius Júnior és a Real Madrid küldöttsége nem utazott el Párizsba az Aranylabda hétfői ünnepségére, mert szerintük a Manchester City középpályása, Rodri kapja meg a díjat.

A „királyi klub” népes delecióval készült pedig a hétfő esti gálára, Viníciuson kívül Jude Bellingham, Dani Carvajal, Kylian Mbappé, Antonio Rüdiger, Federico Valverde, valamint a legjobb kapusok közé jelölt Andrij Lunyin, a Kopa-trófeára jelöltek névsorába tartozó Arda Güler és a legjobb edzők közé nevezett Carlo Ancelotti sem vesz részt a France Football magazin által szervezett eseményen. Nem megy el Párizsba Florentino Pérez klubelnök sem, az egyesületet a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, Emílio Butragueño fogja csak képviselni.

A Marca szerint az ötvenfős küldöttség már a valdebebasi edzőközpontban gyülekezett, hogy a madridi repülőtérre együtt buszozzon, de az eredetileg háromkor induló különgép végül a földön maradt.

A Real Madrid – írja az AS – úgy véli, a France Football nem tiszteli a Real Madridot. Azt is gondolja, hogy ha Vinícius nem kaphatta meg a díjat, Dani Carvajal minden kritériumnak megfelelt.

A Relevo azt írta, hogy Vinicius nagyon készült a gálára, ne legyünk szemérmesek, ünneplésére. Kiválasztotta a megfelelő öltönyt, cipőt, fülbevalót, megszervezte a fodrászlátogatást, sőt 20 vendéget vitt volna magával, akiknek bulit szervezett Párizsban, a díjátadó utánra. A magánrepülőgép és a szálloda foglalását törölték.

A csapat és Vinicius szponzora, a Nike hatalmas fogadást szervezett madridi Gran Vián lévő áruházába, ennek a sorsáról még nem tudni.

A Real Madridnál annyira megorroltak az Aranylabda szervezőire, hogy a klub tv-csatornáján az ötórásra tervezett élő adást is lemondták. A klub vezetői állítólag úgy kommentálták a fejleményeket, hogy "az Aranylabda nem létezik".

Közben Rodri megérkezett már Párizsba.