Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

A BL-döntő után öt hónappal: újra Real Madrid–Dortmund

Infostart
2024. október 22. 11:22
A Real Madrid a Borussia Dortmundot fogadja ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának 3. körében. Ez a két csapat vívta a legutóbbi kiírás döntőjét.

A Madrid akkor 2-0-ra nyert, s ezzel az eredménnyel feltehetően most is elégedett lenne. Szinte győzelmi kényszerben játszik, mert bár ezúttal nem hat, hanem nyolc csoportmeccs vár a csaatokra a télbe nyúló őszön, de hátrányba került riválisaival szemben azzal, hogy legutóbb kikapott Lille-benn. Az első meccsét, a Bernabéuban ellenben megnyerte, éppen egy másik német csapat, a VfB Stuttgart ellen (3-1). Különleges, hogy a legutóbbi tíz BL-meccséből hetet német riválissal vívott, s egyet sem veszített el közülük.

A két csapat legutóbbi találkozása óta a Real Madrid leigazolta Kylian Mbappét, aki Lille-ben, sérülten, csak néhány percet tudott játszani. A Borussia Dortmund kispadjáról felállt Edin Terzic, immár a korábbi segítője, az egykori Real Madrid-középpályás, a német-török Nuri Sahin dirigálja a csapatot.

Feltűnő egyébként, hogy a keddi és a szerdai játéknap szereplői közül a keddiek teljesítettek eddig gyengébben, a 18 csapat fele, kilenc még nyeretlen, sőt, öt (Girona, Sturm Graz, AC Milan, Crvena zvezda, Slovan) elveszítette mind a két mérkőzését. Ezek közül kettő, a Girona és a Slovan most egymás ellen játszik Spanyolországban.

Az AC Milan (az egyik 18.45-kor kezdődő mérkőzésen, a másik a Monaco–Crvena zvezda) az FC Bruges-t fogadja. Az olaszoknak „muszáj” nyerniük, miután eddig kétszer is kikaptak, otthon is veszítettek a Liverpoollal szemben.

A Dortmundot kívül pályára lép még két olyan gárda, amely mind a két eddigi meccsét megnyerte. Az Aston Villának az olasz Bologna következik Birminghamben, míg a Juventus a VfB Stuttgartot fogadja a nap talán kettes számú rangadóján.

Ha a fogadóirodák esélyszámait nézzük, a legbiztosabb favorit az Arsenal, amelyhez a Sahtar Donyeck látogat. A további mérkőzések, ugyancsak 21.00 órás kezdéssel: PSG–PSV és Sturm–Sporting. Ez utóbbi mérkőzésen a legvalószínűbb (megint csak a fogadóirodák oddsai alapján) a vendégsiker.