Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Hivatalos: Thomas Tuchel az angol szövetségi kapitány, de Lőw Zsolt nem tart vele

Infostart / MTI
2024. október 16. 12:35
Hat év után nem követi a magyar szakember német főnökét, aki az angol futballtörténet harmadik külföldi szakvezetője lesz.

Thomas Tuchel lett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A hírt már kedden közölte a Sky Sports és a The Times, az angol szövetség pedig szerda délelőtt jelentette be hivatalosan az új szakvezető személyét. Tuchel január elsején áll munkába.

A német tréner a Háromoroszlánosok harmadik külföldi kapitánya az augusztusban elhunyt svéd Sven-Goran Eriksson (2001-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után. Új megbízatásában az angol Anthony Barry lesz a segítője.

Az angol nemzeti csapatot eddig ideiglenesen Lee Carsley vezette, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott.

Az 51 esztendős Tuchel – akinek az elmúlt években Lőw Zsolt volt a másodedzője – az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül volt. Az angol futball nem ismeretlen a számára, mivel 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Korábban a Mainz, a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain kispadján is ült.

"Az élet úgy hozta, hogy hatévnyi eredményes közös munka, valamint az együtt megélt sikerek és élmények után ezúttal nem tartok vele. Ennél többet egyelőre nem szeretnék ezzel kapcsolatban mondani, meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő" – mondta az m4sport.hu-nak Lőw Zsolt, aki a PSG-nél, Chelsea-nél és a Bayern Münchennél segítette Tuchel munkáját.