Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szalai Ádám visszatér a válogatotthoz

Infostart / MTI
2024. október 3. 20:00
A korábbi csapatkapitány Szalai Ádám pályaedzőként visszatér a magyar labdarúgó-válogatotthoz.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a játékosként 86-szoros válogatott szakember már a hétfői összetartáson ellátja új feladatát a nemzeti együttes szakmai stábjában.

"Mindenképpen olyan pályaedzőt szerettem volna, aki szakmailag és emberileg is illik a válogatotthoz" - nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány. "Esetében egyikhez sem fér kétség, hiszen hatalmas nemzetközi rutinnal bír a labdarúgás sportszakmai részét tekintve, miközben azt hiszem, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, mit jelent számára a magyar válogatott, emellett pedig a játékosok körében is hatalmas tisztelet övezi. Biztos vagyok benne, hogy ahogy korábban játékosként, úgy immáron stábtagként is nagyon sokat fog hozzátenni a válogatott teljesítményéhez".

Szalai és Rossi jól ismeri egymást, mert hat évvel ezelőtti kinevezése után az olasz szakvezetőnek a csatár volt a "meghosszabbított keze a pályán", így mindkét fél reményei szerint az első pillanattól kezdve olajozottan fog működni az újabb együttműködésük.

"Óriási megtiszteltetés a magyar válogatott szakmai stábjának tagja lenni" – fogalmazott Szalai Ádám. "Sok éven keresztül aktív játékosként, most pedig Marco Rossi segítőjeként is azon leszek, hogy a nemzeti tizenegy minél sikeresebb legyen a jövőben".

A pályaedzői pozíció azután ürült meg, hogy Laczkó Zsolt a másodosztályú Budapest Honvéd vezetőedzője lett. Rossi a keddi sajtótájékoztatón már jelezte, hogy Szalai Ádám az első számú utódjelöltje.

A játékosok és a stábtagok hétfőn kezdik meg a felkészülést Telkiben a két októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésre: a magyarok jövő pénteken a hollandokat fogadják, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovinában vendégeskednek.