Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kemény leckét kell megoldania a Fradinak

Infostart / MTI
2024. október 2. 18:24
A legnehezebb ellenfelét, az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurt fogadja a Ferencváros csütörtökön a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának második fordulójában.

A zöld-fehérek múlt szerdán a belga Anderlecht otthonában 2-1-es vereséget szenvedtek a főtábla nyitófordulójában, londoni riválisuk ezzel szemben hazai környezetben úgy nyert simán, 3-0-ra az azeri Qarabag ellen, hogy Radu Dragusin kiállítása miatt már a nyolcadik percben emberhátrányban került.

Hazája bajnokságában mindkét gárda rangadót nyert a hétvégén, a Ferencváros a forduló előtt listavezető Puskás Akadémiát a csereként pályára lépő Matheus Saldanha mesterhármasával ütötte ki. A brazil csatár a meccs után azt mondta, ez "üzenet volt" a Tottenhamnek, ugyanakkor továbbra is kérdés, hogy az eddig csak a padról érkező támadó - aki eddigi négy fellépésén, mindössze 112 perc alatt hatszor volt eredményes - vajon lehetőséget kap-e az első perctől.

A Tottenham a Manchester United otthonában, a legendás Old Traffordon lépett pályára, és egy rendkívül magabiztos, 3-0-s sikerrel melegített az El-összecsapásra.

Az FTC 20 év után találkozik újra angol csapattal a nemzetközi kupaporondon, 2004 szeptemberében, az UEFA Kupa-selejtező első fordulójában, a Millwall ellen idegenben 1-1-es döntetlent ért el, majd a visszavágón aratott 3-1-es sikerével harcolta ki a továbbjutást.

A Groupama Arénában 18.45-kor kezdődő összecsapás a horvát Igor Pajac játékvezető sípjelére kezdődik, csütörtökön.