16 év - Az Arsenal hívei, miután kapusuk klubrekordot írt, odaszúrtak a Tottenhamnek

Infostart
2024. szeptember 26. 08:43
Jack Porter klubtörténelmet írt az Arsenalban, s ez jó alkalmat kínált a klub drukkereinek, hogy odabökjenek a Tottenham híveinek.

Az Arsenal 5-1-re nyert az angol Ligakupában, mégpedig Schön Szabolcs harmadosztályú klubja, a Bolton ellen. A magyar szélső nem lépett pályára. Az „ágyúsok” nem a legerősebb csapatukkal kezdtek, bemutatkozott a mindössze 16 éves és 72 napos, 2008 júliusában született Jack Porter, aki minden idők legfiatalabb kezdő játékosa lett a klub történetében. Az Arsenal meccskeretében még két kapus volt, a 18 éves Alexei Rojas és a 17 éves Khari Ranson.

A klub hívei nem felejtették el megjegyezni a 16 éves és 72 napos kapus kapcsán, hogy a nagy rivális Tottenham 16 éve és 2014 napja nem nyert trófeát…

A korábbi csúcsot a spanyol Cesc Fabregas tartotta 2003 óta, 16 évesen és 177 naposan, a Rotherham United ellen debütált, ugyancsak a Ligakupában. Porternél fiatalabban egyébként egyedül Ethan Nwaneri mutatkozott be tétmérkőzésen a londoni klub első csapatában, 2022 szeptemberében 15 évesen és 181 naposan játszott a Brentford elleni bajnokin. Érdekes, hogy a most 17 éves csatár éppen a szerda esti mérkőzésen szerezte meg első (és rögtön második) gólját az Arsenal első csapatában.

Ezúttal Szoboszlai Dominik nélkül nyert a Liverpool, mégpedig a West Ham United ellen, ugyancsak a Ligakupában. Bár a West Ham szerzett vezetést, a Vörösök fordítottak és 5-1-re nyertek.

Arne Slot folytatta az a klubhagyományt, hogy a Ligakupában ne az alapcsapat kezdjen, így állt fel a Liverpool: Kelleher – Bradley, Gomez, Quansah, Cimikasz – Endo, Jones – Chiesa, Jota, Gakpo – Nuñez. Szoboszlai Dominik, a legtöbb alapemberrel együtt, ott ült a bevetésre váró cserék között.

A 21. percben Quansah öngóljával a „kalapácsosok” előnybe kerültek, úgy fest, a Liverpool a mostani idényre is áthozta azt a rossz „szokását”, hogy hátrányba kerül egy mérkőzésen.

Ám Diogo Jota négy perccel később kiegyenlített, majd a második félidő elején lőtt még egy gólt. Arne Slot nagyjából egy óra elteltével cserélt, az olasz Chiesa helyére beállt Mohamed Szalah, illetve Jota helyére Alexis Mac Allister. A csapat első számú sztárja, Szalah a 74. percben eldöntötte a mérkőzést, ráadásul két perccel később a West Ham United megfogyatkozott, Álvarez kiállítása miatt.

A 90. és a 93. percben Cody Gakpo még két gólt is szerzett, így kiütéses lett végül a győzelem – a meccs egészét tekintve nem biztos, hogy volt ekkora különbség a felek között. A hajrában Slot még kettőt cserélt, beállt Andy Robertson és Tyler Morton is. A Liverpool az előző Ligakupa-idényben is 5-1-re verte a West ham Unitedet.

A Ligakupában a nyolcaddöntőben tartanak a még versenyben lévő csapatok, a kör párosítása: Brighton–Liverpool, Preston Nortth End–Arsenal, Aston Villa–Crystal Palace, Manchester United–Leicester City, Brentford–Sheffield Wednesday, Southampton–Stoke, Tottenham–Manchester City valamint Wimbledon vagy Newcastle–Chelsea.