Nyitókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Infostart
2024. szeptember 17. 18:45
Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.

JUVENTUS–PSV 0-0: A hollandoknál nem az első számú kapus, hanem Joel Drommels véd. Walter Benitez engedélyt kapott a klubtól, hogy Torinóból gyorsan hazautazzon, mert élettársa mindenórás közös gyermekükkel. A Juve összeállítása: Di Gregorio – Kalulu, Gatti, Bremer, Cambiaso – Locatelli, McKennie – Nico Gonzalez, Koopmeiners, Yildiz – Vlahovics. Akadt már ennél erősebb a klub történetében.

YOUNG BOYS–ASTON VILLA 0-0: Emíliano Martínez, az argentin világbajnok, a világ ma talán legjobbnak tartott kapusa, tíz év után visszatér a Bajnokok Ligájába.

JUVENTUS–PSV 1-0: Torinóban a 21. percben előnybe került a Juve, Nico González labdáját a regensburgi születésű, két éve a Bayern Münchenből igazolt Kenan Yildiz csavarta a hálóba. Az ilyenre szokták mondani, „kipókhálózta a felső sarkot”. Bombagóllal kezdődött szezon! Yildiz a Juve legfiatalabb gólszerzője a BL-ben, megdöntötte Alessandro Del Piero csúcsát. A Zebrák játékosai közül még egyetlen tinédzser sem szerzett gólt a királykategóriában, egészen mostanáig.

JUVENTUS–PSV 2-0: McKennie révén már kétgólos a Juve előnye.

YOUNG BOYS–ASTON VILLA 0-1: Youri Tielemans gólt lőtt, vezet a Villa.

YOUNG BOYS–ASTON VILLA 0-2: Már kétgólos az előny, Jacob Ramsey is a kapuba talált. Fura gól volt, egy hátvéd hét méterről haza akarta a kapusának passzolni a labdát, Watkins elcsípte, a kapus buktatta, de ott maradt a labda Ramseynél, aki belőtte a bal alsó sarokba.

YOUNG BOYS–ASTON VILLA 0-2: Ollie Watkins is a kapuba lőtt, de a VAR-szobában kezezést láttak. Inkább a melle volt, de mindegy, ma még ez is belefér a birminghamieknek. Parádésan alakul eddig a Villa visszatérése az első számú sorozatba.

JUVENTUS–PSV 3-0: Az első félidőben az előkészítésben jeleskedő Nico González pazar labdát kapott Dusan Vlahovicstól, s higgadtan a kapuba helyezett.

AC MILAN–LIVERPOOL FC 0-0: Szoboszlai Dominik ott lesz a Vörösök kezdő tizenegyében a 21 órakor kezdődő mérkőzésen. Arne Slot, talán Andy Robertson és Luiz Díaz kivételével, a legerősebb tizenegyét küldi pályára.

YOUNG BOYS–ASTON VILLA 0-3: A jelek szerint a Villa sem adja háromgólos győzelemnél alább. A kolumbiai Jhon Durán küldte a kapuba Jacob Ramsey labdáját. A középcsatár kitette a labdát balra, majd ahogyan visszakapta, a tizenhatoson kívülről, egyből laposan, a jobb sarokba lőtt.

JUVENTUS–PSV 3-1: A mérkőzés utolsó lövésével Iszmael Szaibari révén a PSV szépített, így „csak” 3-1-re nyert a Juve.

YOUNG BOYS–ASTON VILLA 0-3: Végeredmény, simán nyertek az angolok.

AC MILAN–LIVERPOOL FC 1-0: A lehető legjobban kezdődött a mérkőzés a Milannak és a lehető legrosszabbul a Liverpoolnak. A 3. percben Christian Pulisic előretört a jobbszélen, kihasználta, hogy Cimikasz elkóborolt, Konaté pedig csak ímmel-ámmal támadja, s éles lövést küldött a kapuba.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 1-0: Serge Gnabry a kapuba lőtte Jamal Musiala labdáját, de a bíró nem adta meg, mert az ötösön feküdt Pavlovic sérülten és túl későn próbált kisántikálni a területről. Ám a VAR azt is nézte, hogy Pavlovic ellen nem szabálytalankodott-e a Dinamo valamelyik védője. A megállapítás szerint igen, a Bayern tizenegyest lőhetett. Harry Kane berúgta,mégis vezet a Bayern.

AC MILAN–LIVERPOOL FC 1-1: Trent Alexander-Arnold szabadrúgást ívelt be, mondhatni, egy közelebbi szögletet. Ibrahima Konaté megelőzte a védőjét és a rosszul kilépő Mike maignan kapust és fejjel kiegyenlített.

REAL MADRID–VFB STUTTGART 0-0: Két német válogatott, Mitttelstädt és Rüdiger összerúgott a vendégek tizenhatosán belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A VAR-szobából kihívták, a tévéképernyő alapján nbem tűnt az eset szabálytalannak. A bíró vissza is vonta.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 2-0: Guerreiro növelte a németek előnyét.

AC MILAN–LIVERPOOL FC 1-2: A liverpooli hátvédnégyes minden tagja vagy gólpasszt adott, vagy gólt szerzett. Cimikasz előkészítése után Virgil van Dijk szerzett vezetést.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 3-0: A francia válogatott keretbe is meghívott Michael Olise góljával már fölényes a bajorok vezetése.

SPORTING CP–LILLE OLYMPIQUE 1-0: Viktor Gyökeres révén előnybe került a portugál csapat.Szép gólt rúgott, miután leírt egy kis kört a tizenhatoson belül.

REAL MADRID–VFB STUTTGART 1-0: Huszonkét másodperc alatt szerzett vezetést a madrid a második félidőben. Tchouaméni labdáját Mittelstädt nem érte el, Rodrygo elszaladt, tökéletesen szolgálta ki a középen érkező kylian Mbappét, aki a hálóba lőtt.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 3-2: Alaposan meglepte a Dinamo a Bayern a második félidő elején, hat perc alatt két gólt is szerzett Bruno Petkovic és Ogivara révén. A második félidőre kapust cserélt a Bayern, Manuel Neuer helyére Sven Ulreich állt.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 4-2: Harry Kane a mostani BL-idény első kétgólosa. Joshua Kimmich lövése után kipattant a kapusról a labda, az angol center pedig a hálóba lőtt.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 5-2: Harry Kane gólját elvette a VAR, de Olise is meglőtte a maga másodikját.

REAL MADRID–VFB STUTTGART 1-1: A sokadik helyzetet kihasználta a német csapat, Deniz Undav a hálóba fejelt.

SPORTING CP–LILLE OLYMPIQUE 2-0: Debast góljával megnyugtató a lisszaboni zöldek előnye.

AC MILAN–LIVERPOOL FC 1-3: Cody Gakpo betört a tizenhatoson belülre, jól adott középre, Szoboszlai Dominik pedig viszonylag közelről, de nehéz mozdulattal, jól reagálva, a kauba küldte a labdát. A bal kapufa is „segített” kicsit neki.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 6-2: Harry Kane a mostani BL-idény első háromgólosa. Berúgott még egy tizenegyest.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 7-2: Kane sikerrel gyakorolja a tizenegyeseket, egy Davies elleni szabálytalanság után lőtte a harmadikat, saját maga negyedik gólját.

REAL MADRID–VFB STUTTGART 2-1: Luka Modric szöglete után Antonio Rüödiger gólt fejelt korábbi csapatának. Nübel kapus nagyon nagyot hibázott.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 8-2: Ez az este sem múlik el Leroy Sané gólja nélkül.

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB 9-2: A bajorok rekordbeállítást jelentő kilencedik gólig is eljutottak. Goretzka a szerzője.

REAL MADRID–VFB STUTTGART 3-1: A csereként beállt Endrich a tizenhatoson kívülről eadott lövését Nübel bevédte. Ez a vége.